Vredesduif met olijftak in snavel.

Je bent er geweest

11-12-2015 Kinderen overal ter wereld zijn in oorlogssituaties en bezette gebieden vaak de dupe van macht en machteloosheid van volwassenen, iets wat zich uitdrukt in geweld. Arie de Bruin en Len Munnik zijn op bezoek geweest in IsraŽl en Palestina. En wat zij zagen en hoorden laat hen niet meer los ...

 

Tekening van Len Munnik voor het boekje

In 24 gedichten en illustraties betrekken auteur en illustrator de lezers bij de situatie van kinderen in IsraŽl en Palestina.
Een levendig beeld dat niemand onberoerd laat!

De auteur en illustrator zijn geÔnspireerd door het gedachtegoed van de Poolse pedagoog en kinderarts Janusz Korczak, van wie uitspraken in dit boekje zijn opgenomen.

Opbrengst voor project kinderen in Palestina
Met de opbrengsten van dit boek wordt het YMCA project "Post- trauma Rehabilitation of the Palestinian Ex-detainee Children in the West Bank" in Beit Sahour (Palestina) ondersteund.
Het project helpt ex-gedetineerde kinderen (tot de leeftijd van achttien jaar oud), hun families en hun gemeenschappen in de verschillende steden van de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem en is gericht op verbetering van hun psychosociale welzijn en het wil hen opnieuw in de samenleving integreren.

"Een kind dat geslagen wordt, leert slaan; een kind dat gerespecteerd wordt, leert respect"
Janusz Korczak

Auteur: Arie de Bruin
Illustrator: Len Munnik
Hard cover, 56 pagina's
ISBN 978 94 91740 37 4
NUR 306
Levendig Uitgever, 2015
Prijs Ä 10,-

11-12-2015