Vredesduif met olijftak in snavel.

Loving Geopolitics Magazine

29-6-2022 Op 28 juni verscheen het eerste halfjaarlijkse e-nummer van Loving Geopolitics Magazine. Het enige geopolitieke e-magazine in Nederland! Het vormt een platform waarop een enthousiaste redactie en betrokken burgers hardop vragen en inzichten delen. Je kunt een voorlopig gratis abonnement nemen.

 

De kernredactie wordt gevormd door (initiatiefnemer) Giep Hagoort, creativiteitsprofessor en stadstuinier, Hanke Drop, fantasierijke spil, docent community development en onderzoeker in het sociale domein bij Hogeschool Utrecht en Nelly van der Geest, een theatervrouw op zoek naar de poŽzie van het leven, met een grote liefde voor concretiseren.

Dit geopolitiek platform wordt gedragen door denkers en doeners uit de wereld van onderzoek en onderwijs, regeneratieve economie, (inter)culturele praktijken en innovatief ondernemerschap. Je kunt hen in deze editie vinden. Ze hopen de beweging te laten stromen. Daarom schrijven ze niet alleen, maar organiseren ook bijeenkomsten.

De oorlog van Poetin tegen OekraÔne heeft als vredesvraagstuk een plaats binnen het nieuwe tijdschrift gekregen. Loving Geopolitics Magazine wil ook hier een progressief geluid laten horen voorbij het wapengekwetter en het vergroten van afstanden in onze wereld. We zijn heel blij dat Jolle Demmers in haar interview daarover zeer wijze woorden spreekt.

Erik Uitenbogaard heeft de vormgeving voor zijn rekening genomen. De cover straalt een dialoog uit tussen verrassing en open denkruimte. We hopen daarmee vele burgers te kunnen boeien. In het binnenwerk creŽert Erik structuur en samenhang. Ook heeft Erik een digitale omgeving voor het tijdschrift opgezet met een website en een mailadres: www.lovinggeopolitics.nl.

Uitgangspunt bij de opzet van dit magazine is om het digitaal te lezen. Dit spaart het milieu en geeft de mogelijkheid gebruik te maken van klikbare links voor snelle navigatie, externe sites, doorsturen en reacties.

Je kunt gratis abonnee worden. In december - wanneer het tweede nummer van jaargang 1 verschijnt - wordt uitgelegd hoe het abonnement (eventueel betaald, of via donaties) voortgezet kan worden. Op de cover staat de link waarmee je je abonneert.

Inmiddels wordt gewerkt aan een serie podcasts die in september wordt gepresenteerd en waarover nog nadere informatie volgt.

Meer informatie, abonneren en downloaden e-magazine

Bron: Loving Geopolitics