Vredesduif met olijftak in snavel.

Handbook Nonviolent Campaigns

25-2-2009 War Resisters International stelde een Handboek voor Geweldloze Actie samen. Het is een praktische handleiding met vele ideeŽn voor het opzetten van geweldloze acties en het trainen daarvoor. Er is ook een internetversie.

 

Een samenleving waarin gerechtigheid en vrede heerst ontstaat niet vanzelf. Die is het resultaat van het werk van groepen activisten. Dit boek put uit hun ervaringen om daar lessen uit te leren waar toekomstige activisten wat aan hebben.

Er zijn o.a. hoofdstukken over:
- de strategie van geweldloze acties
- de voorbereiding van geweldloze acties (met checklist)
- oefeningen in het voeren van geweldloze actie
- voorbeelden van meer en minder geslaagde acties

Er is niet ťťn recept voor geweldloze acties. Dit handboek biedt dan ook een hele serie hulpmiddelen en modellen die kunnen inspireren en die aangepast kunnen worden aan de eigen situatie.

Het Engelstalige boek telt 153 blz. en is geÔllustrŽerd met vele foto's, cartoons en diagrammen. Het is voor Ä9,50 + Ä3,- porto verkrijgbaar in de webshop van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid www.vredesmuseum.nl/winkel/boeken.php. U kunt het ook telefonisch bestellen: 015-785.01.37.

Naast de papieren versie is er ook een uitgebreidere versie op internet: wri-irg.org/node/3855. Deze versie wordt voortdurend bijgewerkt en up-to-date gehouden.

Dit internationale handboek is tot stand gekomen met steun van Pais en een financiŽle bijdrage van de HaŽlla Stichting.+

25-2-2009