Vredesduif met olijftak in snavel.

Workshops 'Geweldloze Kracht

4-7-2019 Reeds eerder kondigden we deze workshops aan. Nu besloten is er een gratis evenement van te maken, brengen we ze opnieuw onder de aandacht. Basis van de workshops is het recentelijk door Veronica Pelicaric (opgegroeid in ArgentiniŽ, nu wonend in Canada) en Nina Koevoets (Nederland) uitgegeven trainingsboek 'Engaging Nonviolence'.

 

Veronica heeft de afgelopen 30 jaar in een groot aantal landen trainingen gegeven aan medewerkers en activisten van NGO's . Nina gaf in de afgelopen vijf jaar internationale trainingen aan jeugdwerkers, op basis van het Erasmus+-Fonds van de Europese Unie.

"Soms is het nodig om geweld te gebruiken." "Het is een harde wereld." "De mens is van nature gewelddadig." Dit is wat we bedoelen met 'het verhaal' veranderen. Wat als geweld niet nodig is? De wereld niet hard, maar dynamisch is? En de mens van nature empatisch? Welke vaardigheden heb je nodig in onze dynamische, veranderende wereld waarin het mogelijk is om vreedzaam met elkaar om te gaan? Dat zul je in deze workshops ontdekken. Je krijgt zowel praktische vaardigheden, tips en meer inzicht.

Woensdagavond leer je omgaan met conflict, een kernvaardigheid voor een cultuur van vrede, waarbij het interpersoonlijke vertaald wordt naar het institutionele. Donderdagavond gaan we in op voorbeelden van strategische geweldloze acties en hun relevantie vandaag de dag en krijg je een aantal handige tools om zelf een actie te ondernemen en mensen te mobiliseren.
Deze workshops worden gegeven door beide auteurs van de Study Guide "Engaging Nonviolence. Activating Change in Our Lives and Our World", Veronica Pelicaric en Nina Koevoets; een unieke gelegenheid aangezien Veronica (uit Canada) enkele dagen in ons land is. De workshops zullen in het Engels zijn, met Nederlandse vertaling waar nodig.

10 & 11 juli 2019 van 18.30 - 21.30 uur
vrije toegang* / donatie welkom Nederlands / Engels
(*ook welkom als je maar 1 avond kunt)

Bertha von Suttnergebouw, Laan van Meerdervoort 70, Den Haag
(tegenover Vredespaleis: Den Haag HS: tram 1 is ong. 10 min. of
Den Haag Centraal: tram 3 met overstap Spui op tram 1 is ong. 15 min.)

Contact: nina.towardsanonviolentworld@gmail.com

4-7-2019