Vredesduif met olijftak in snavel.

Samenwerkingsdag Vredescultuur

28-2-2013 De jaarlijkse Samenwerkingsdag Vredescultuur' zal gehouden worden op zondag 2 juni a.s. in het gebouw van EMMA in Utrecht (van 1.30 - 6.30 uur). De nadruk van de jaarlijkse dag ligt op de ontmoeting tussen vredesorganisaties en tussen de mensen die daarin actief zijn.

 

Dit jaar is er een feestelijk tintje omdat de Stichting voor Actieve Geweldloosheid/ SVAG (die dit jaar deze dag organiseert) vijftig jaar bestaat.

 

Door het programma heen, waarin de aanwezigen vertellen over lopende projecten en voorstellen voor nieuwe projecten inbrengen, zullen er korte momenten van verrassende inbreng zijn. Ook wordt ieder gevraagd om in enkele woorden op te schrijven wat hij of zij als een belangrijke 'Krachtbron van Geweldloosheid' ziet. Wat geeft ons de inspiratie en de moed om ons vanuit vredevolle kracht in te blijven zetten voor een menswaardige samenleving? Insturen, voor wie niet kan komen, is ook mogelijk. De constructieve inbreng van ieder zal in een speciaal boekje verschijnen dat naar aanleiding van het 50-jarig bestaan in september zal uitkomen, en ieder toegezonden zal krijgen. (Vermeld daarom uw naam en adres.)

Als u op 2 juni iets wilt vertellen over (een van) uw projecten, of een projectvoorstel heeft, dan dat ook graag laten weten.

 

Er zijn aan deze dag geen kosten verbonden, maar aanmelding voor 10 mei is van belang voor de catering. (Na aanmelding krijgt u een deelnamewijs, het programma en een routebeschrijving.) Ook voor organisaties die informatie-materiaal willen neerleggen is aanmelding van belang. Het programma is vanaf 15 maart te vinden op de websites van vredesorganisaties, maar kan ook aangevraagd worden bij de SVAG, Postbus 288, 5280 AG Boxtel, of via de email: info@geweldloosactief.nl Via de post of een email kunt u zich hier ook aanmelden voor deelname.

28-2-2013