Vredesduif met olijftak in snavel.

Een glimp van vrijheid

17-5-2019 Tijdens de viering van Al-Isra Wal Minaj, waarbij wordt stilgestaan bij de miraculeuze reis waarbij de profeet Mohammed in ťťn nacht van Mekka na Jeruzalem kwam om daar ten hemel op te stijgen, deed zich nog een klein wonder voor;

 

Tijdens een van de tien dagen waarop de Ibrahimi-moskee in zijn geheel gebruikt kan worden door Moslims of Joden (normaliter verdeelt een muur het gebouw in een moskee en een synagoge), werden ook de Moskeetuinen opengesteld voor Palestijnen. Deze prachtige oude tuinen maakten tot hun sluiting een belangrijk deel uit van de Palestijnse gemeenschap in Hebron, maar zijn door hun sluiting in verval geraakt. Maar vandaag werd het bovenste deel geopend, konden kinderen spelen en families picnicken.


We zagen de gemeenschapsleiders in discussie met het leger. We vroegen ons af of er een probleem was, maar toen openden soldaten ook het lager gelegen deel met de fonteinen en lieten de Palestijnen ook daar toe. Op deze plaats vond eerder voedselverdeling voor arme families plaats. Vandaag was een blijde opluchting voelbaar bij deze glimp van vrijheid. Maar, zoals gebruikelijk, kon deze niet anders plaatsvinden dan onder het streng toeziende oog van IsraŽlische soldaten.

http://cpt-nl.org/blog/een-glimp-van-vrijheid/