Vredesduif met olijftak in snavel.

Tweede protest in Enschede

8-1-2020 In navolging van de manifestatie "Geen oorlog met Iran" in Amsterdam zal op zaterdag 11 januari ook weer in Enschede een protestactie plaatsvinden. Net als de maandelijkse wakes tegen oorlog en geweld vindt deze van 12 tot 13 uur plaats op het Ei van Ko (het plein vr het stadhuis).

 

Afgelopen zaterdag werd al in 75 steden in de Verenigde Staten gedemonstreerd tegen de oorlog met Iran waar sommige lieden in de omgeving van Trump op uit zijn. In Enschede hebben we afgelopen zaterdag onze maandelijkse wake tegen oorlog en geweld eveneens op het laatste moment in het kader van de recente escalatie geplaatst.

Naar aanleiding van het Amsterdams Vredesinitiatief om a.s. zaterdag 11 januari een manifestatie "Geen oorlog met Iran" te organiseren, hebben we als Enschede voor Vrede besloten om dat ook weer te doen, in samenwerking met de Aramese Beweging voor Mensenrechten en de Samenwerkende Democratische Organisaties (van mensen afkomstig uit Turkije). Niet als concurrentie van de manifestatie van het AVI, maar als ondersteuning ervan en ook als aanmoediging naar andere steden in het land om een dergelijke manifestatie te organiseren.

De 75 demonstraties op n dag zoals afgelopen zaterdag in de VS zullen we in Nederland niet halen, maar meerdere demonstraties op n dag verspreid over het hele land heeft volgens ons zeker een meerwaarde.

www.enschedevoorvrede.nl