Vredesduif met olijftak in snavel.

Wapenimport uit IsraŽl

25-5-2021 Nederland heeft de afgelopen jaren voor honderden miljoenen materieel ingekocht bij de grootste wapenfabrikant uit IsraŽl: Elbit Systems. Recente contracten zijn samen zeker Ä145 miljoen. Het bedrijf biedt haar technologie en wapens aan als 'field tested' en 'combat proven', wat niet minder betekent dan dat het is ingezet bij het plegen van oorlogsmisdaden en schenden van mensenrechten.

 

Verschillende internationale mensenrechtenorganisaties wijzen op deze schendingen van mensenrechten van Palestijnen door IsraŽl.

De nieuwe bombardementen op Gaza bewijzen dat internationale druk nķ nodig is om een einde te maken aan deze mensonterende situatie. Hoewel IsraŽl zelf ook een gigantische hoeveelheid geld investeert in wapens, is de wapenindustrie pas winstgevend wanneer het ook internationaal genoeg orders trekt. In veel andere landen komt de discussie over het annuleren van contracten met IsraŽl op gang. Hoog tijd om hier in Nederland ook mee te starten.

Wij vinden het onacceptabel dat Nederland de misdaden op Palestijnen sponsort en roepen daarom de regering op haar orders bij Elbit Systems te annuleren en alle wapenhandel met IsraŽl stop te zetten.

Teken de petitie op:†https://www.nietinmijnnaam.nl/

Bron: Stop Wapenhandel