Vredesduif met olijftak in snavel.

Noodkreet voor recht in IsraŽl

4-4-2011 Dit is een oproep voor steun aan de arrestanten van het geweldloos verzet tegen de muur die in strijd met het internationaal recht op Palestijns grondgebied wordt aangelegd of tegen totalitaire wetten van de IsraŽlische regering..

 

Het IsraŽlische parlement heeft op 31 maart een wet heeft aangenomen die iedereen, die het ook maar enigszins opneemt voor de Palestijnse zaak, het IsraŽlisch staatsburgerschap ontzegt. Het keert zich dus nu ook tegen de eigen burgers binnen de eigen grenzen. Principieel hebben bepaalde Arabische gebieden nu ook geen stem meer in het parlement, en waarschijnlijk geldt dat ook voor de joodse "Anarchists against the Wall" en de dienstweigeraars. Zie ook: www.vredesbeweging.nl/nieuws/israel_273.html.

Het aantal processen wegens "spionage" en steun aan "terrorisme" (i.e. alles wat met Palestina te maken heeft, dus ook geweldloos verzet) neemt explosief toe. Terwijl de volkscomitťs tegen de muur op Palestijns grondgebied doorgaan met hun geweldloos verzet, vallen de soldaten huizen binnen en pakken niet alleen de leiders op, maar soms ook willekeurige vrouwen en kinderen, die ze dwingen valse bekentenissen af te leggen. Jonathan Pollak zit nu voor drie maanden in de gevangenis en Abdallah Abu Rahma zag zijn jaar gevangenisstraf in hoger beroep verlengd tot zestien maanden.

De "Anarchists against the Wall" zijn nu begonnen geld in te zamelen voor hun advocaten (Lasky en Partners), die moeten proberen voor militaire tribunalen, die elke internationale norm van eerlijk proces aan hun gepoetste laarzen lappen, de arrestanten vrij te krijgen, en de internationale aandacht te vestigen op wat er zich nu in IsraŽl afspeelt. Ook zij lopen het risico dat hierboven is aangeduid, maar gaan moedig door. Maar voor hun werk is per maand een bedrag van $2500 nodig.
Voor een maandelijkse bijdrage zie website hieronder.+

Bron: www.awalls.org/call4support, 4-4-2011