Vredesduif met olijftak in snavel.

IsraŽlische apartheid

16-5-2014 Op 22 mei is er in Amsterdam een bijeenkomst met Ronnie Barkan (Boycott from Within). Ronnie is een IsraŽlsische mensenrechtenactivist, dienstweigeraar en medeoprichter van 'Boycott from Within'. Deze organisatie roept alle inwoners van IsraŽl op tot het ondersteunen van de BDS campagne: Boycot, Desinvesteren en Sancties.

 

Wereldwijd groeit de steun voor de BDS-campagne als middel om IsraŽl onder druk te zetten opdat het de rechten van de Palestijnen gaat respecteren en het internationaal recht naleeft. Wereldwijd zetten activisten en organisaties zich in om een eind te maken aan alle medeplichtigheid met de Israelische bezettings- en kolonisatiedaden. Dit begint effect te sorteren. In Nederland bijvoorbeeld verkopen sommige supermarkten geen nederzettingenproducten meer. Om geen steun te verlenen aan de illegale nederzettingen trokken Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en drinkwaterbedrijf Vitens zich terug uit samenwerkingsprojecten met Israel. Ook het pensioenfonds PFZW (met investeringsmaatschappij PGGM) trok haar investeringen uit Israelische banken terug.

Kom langs en discussieer mee! De discussie zal geleid worden dr. Anne de Jong, universitair docent Conflictstudies aan de Universiteit van Amsterdam en schrijver van het boek " Geen vijanden" .
De bijeenkomst wordt georganiseerd door Diensten en Onderzoek Centrum Palestina (docP) in samenwerking met PalestineLink, Nederlands Palestina Komitee en Internationale Socialisten.

Datum: donderdag 22 mei
Aanvang: 20.00 uur; de toegang is gratis
Locatie: De Meevaart, Balistraat 48A, Amsterdam
Bereikbaarheid: 5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Met tram (lijn 7): uitstappen halte Muiderpoort; met de bus (lijn 22, 65) of de tram (lijn 14) uitstappen op Javaplein.
Taal: Engels
Informatie: tel nr 06- 40955920

Bron: www.docp.nl