Vredesduif met olijftak in snavel.

Jerusalem Hug

18-3-2014 Op vrijdagavond 21 maart organiseert conceptueel Kunstenaar Rob Schrama in Amsterdam een PowerPoint presentatie over de "Jerusalem Hug". Elk jaar in juni vindt er in Jeruzalem een bijzonder evenement plaats, de 'Jerusalem Hug'. IsraŽliŽrs en Palestijnen, alsmede bezoekers uit de gehele wereld, lopen dan hand in hand rondom stadsmuren van de Oude Stad, begeleid door drummers en dansers.

 

Zij staan zij aan zij in hun wens naar vrede en in hun liefde voor Jeruzalem. De Oude Stad als geheel is een heiligdom en behoort een stad te zijn voor zowel Palestijnen als IsraŽliŽrs.

De 8e Jerusalem Hug vindt plaats op 23 juni 2014.

Het conceptuele uitgangspunt achter de 'Jerusalem Hug' is, dat het mogelijk moet zijn om vrede te creŽren in het meest gevoelige plek van het conflict: de Oude Stad van Jeruzalem. Jeruzalem zou een stad van verzoening en vergeving kunnen worden. De 'Jerusalem Hug' wakkert dit proces aan; net zoals in de jaren '60 en '70 de happenings in Amsterdam vastgeroeste regels aan de kaak wisten te stellen. Rob Schrama hoopt met deze typisch Amsterdamse artistieke traditie van actievoeren bij te dragen aan veranderingsprocessen in het Midden Oosten.

Plaats en tijd:

'Einde van de Wereld'

Javakade 61 te Amsterdam.

Aanvang: 20:00 uur.

Na afloop organiseert Rob Schrama een groepsknuffel met de aanwezigen.

Meer info: www.jerusalemhug.org

Auteur: Rob Schrama