Vredesduif met olijftak in snavel.

Banken in kernwapens

12-12-2016 Activisten van Vrede vzw. trokken 8 december langs de filialen van KBC, BNP Paribas Fortis, ING en Deutsche Bank in Brussel om te protesteren tegen de investeringen van deze banken in kernwapens.

 

foto demonstratie

Volgens de actievoerders investeerden deze Belgische banken voor miljoenen Euro's in kernwapens de laatste jaren. Cijfers uit het "Don't Bank on the Bomb"-rapport van vredesorganisatie PAX dat vandaag uitkwam stellen dat tussen januari 2013 en augustus 2016 in totaal 498 miljard dollar geďnvesteerd zou zijn in kernwapens via leningen, of uitgiften van aandelen en obligates.

 

Samengevat gaat het bij KBC over 117 miljoen, bij BNP Paribas 9008 miljoen, bij ING 457 miljoen en bij Deutsche Bank over 5154 miljoen aan investeringen.

 

Vrede vzw. roept dan ook op om een klachtenbrief op te sturen naar uw bank om te vragen om hun investeringen te stoppen. Dit kan via de website www.nonukes.be

 

Deze bijdrage is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 2.0 België licentie.

Overgenomen van: De Wereld Morgen