Vredesduif met olijftak in snavel.

Proces tegen de staat!

27-2-2009 Op maandag 16 februari vond het proces plaats van de Stichting Tribunaal voor de Vrede tegen de staat om een uitspraak te krijgen over de onrechtmatigheid van het gebruik van kernwapens.

 

De Hoge Raad heeft de uitspraak gedaan dat er situaties denkbaar zouden zijn waarbij het gebruik van kernwapens op steden te rechtvaardigen zou zijn. De advocaten van het Tribunaal, Nico Steijnen en Meindert Stelling beschouwen deze uitspraak als collaboratie aan een stelsel dat oorlogsmisdaden bevordert.

Vr het Paleis van Justitie hield het Haags Vredesplatform een spectaculaire demonstratie met spandoeken en straattheater - een militair op gele klompen - , bedoeld als oproep het proces bij te wonen.

In een afgeladen zaal, waar men stoelen te kort kwam, hielden de beide advocaten een gloedvol betoog over de 'systeemcriminaliteit' die in de uitspraak van het Hoge Raad besloten zou zijn. De landsadvocaat hield het kort en vroeg de rechter de beide advocaten niet ontvankelijk te verklaren. Op 1 april zal de rechter uitspraak doen.+

27-2-2009