Vredesduif met olijftak in snavel.

Viering verbod kernwapens

24-12-2020 Op 22 januari treedt het VN Verdrag in werking dat het ontwikkelen, opslaan, dreigen met en inzetten van kernwapens verbiedt. Vredesactivisten willen dat op die dag vieren bij vliegbasis Volkel, waar nog steeds kernbommen liggen. Iedereen is welkom!

 

De organisatoren schrijven:

 

We komen om 11:50 uur bijeen bij de hoofdpoort. Na een kort woord van welkom, beginnen we met 100 seconden stilte. Vervolgens lezen we enkele passages uit het VN-verdrag voor en bieden wij het verdrag met een feestelijke strik eromheen aan bij de hoofdpoort. Dan gaan we aan het werk: rondom de basis plaatsen we naast de 'verboden toegang' borden die de kernwapens beschermen, nieuwe borden die waarschuwen dat vanaf die dag kernwapens verboden zijn. Tot slot brengen we een waarschuwingsbord en de tekst van het VN-verdrag naar het gemeentehuis van Uden en drukken we de burgemeester op het hart actie te ondernemen.

 

In eerste instantie dachten wij dat ieder die mee wil vieren op eigen gelegenheid naar de hoofdpoort komt. Maar mocht er voldoende vraag zijn om een corona conforme bus van Theaterstraat te hulp te roepen, dan kan dat. Als je mee zou willen rijden vanaf Amsterdam Bijlmer laat het dan voor 12 januari weten: noelhuis@antenna.nl Tijdens de actie houden wij ons aan de corona regels zoals die dan op de website van het RIVM staan.

 

Hopelijk tot ziens op 22 januari!

Bron: Jeannette Noëlhuis