Vredesduif met olijftak in snavel.

Kinderrechten

25-8-2014 Het Humanistisch Vredesberaad organiseert op 22 november a.s. een middag waarop wordt stilgestaan bij de 25e verjaardag van het VN-kinderrechtenverdrag. Ook wordt die middag bekend gemaakt wie tot Journalist voor de Vrede 2014 gekozen is.

 

U bent welkom bij de 25e verjaardag van het VN-kinderrechtenverdrag als wij stil staan bij het belang van de rechten en bescherming van mensen tot 18 jaar in tijden van oorlog en vrede!

 

Kinderen hebben zich dit jaar gebogen over de rechten van het kind door gezamenlijke gesprekken en creativiteit. Ook op de markt in Wageningen. Op 22 november worden uit 20 inzendingen de meest speciale kunstwerk aangewezen en bekroond.

 

Een theatervoorstelling o.l.v. Richt Bouma zorgt voor een speciale toets.
Mijntje ten Brummelaar, orthopedagoge van de RUG, zal daarna een presentatie geven over het belang van kinderrechten en de middag zal eindigen met de uitreiking van de prijs voor vredesjournalistiek 2014.

 

Kandidaten zijn: Joeri Boom (Pakistan en India), Jan Eikelboom (Syrie, Irak), Sander van Hoorn (MO), Judit Neurink (Irak) , Leoni van Nierop (Israel, Palestina), Nathalie Righton (Afghanistan), Bram Vermeulen (Turkije en Z.Afrika)
U kunt meekiezen tot 15 oktober door uw voorkeur te sturen naar: info@humanistischvredesberaad.nl of HVB, Postbus 235, 2300AE Leiden.

 

De bijeenkomst wordt gehouden op 22 november, van 13-16 uur in de Openbare Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen, toegang vrij

 

Voor actuele informatie zie onze website www.humanistischvredesberaad.nl
Bekijk daar ook de ingezonden kunstwerken.

25-8-2014