Vredesduif met olijftak in snavel.

Turkse bezetting Halania

24-5-2019 De levens van de partners van Christian Peacemaker Teams zijn in gevaar. Op 4 mei vielen Turkse soldaten Halania binnen, het dorp van Dunya Rasheed, de 19-jarige studente die in juli 2018 gedood werd met een mortier terwijl zij kruiden verzamelde op het land nabij het dorp.

 

Een aantal families zijn hun huizen in Halania ontvlucht, maar anderen waren hier vanwege hevige regenval niet toe in staat.


Een lokale vertegenwoordiger van de overheid verklaarde dat hevige gevechten plaatsvonden tussen het Turkse leger en de PKK in het gebied van Halania en de stad Sherwan Mazn (afgebeeld op de foto). Turkse gevechtsvliegtuigen en helikopters bombardeerden civiele gebieden en trokken ten minste één dorp binnen.


CPT eist dat het Turkse leger onmiddelijk Halania verlaat en zich terugtrekt uit alle civiele gebieden en dorpen die zij momenteel bezet binnen de landsgrenzen van Iraaks Koerdistan.

 

Dit bericht maakt deel uit van de nieuwsbrief van Christian Peacemaker Teams -Nederland. Direct alle berichten ontvangen? Schrijf u in voor deze nieuwsbrief! 

 

Christian Peacemaker Teams - Nederland www.cpt-nl.org