Vredesduif met olijftak in snavel.

Maikel gaat drie dagen zwijgen

30-11-2011 "Ik moet jullie zeggen, we zijn gemuilkorfd.
Daarom heb ik besloten, ingaande morgen drie dagen lang niks te zeggen, daarmee bezwaar makend tegen het muilkorven en tegen de voortzetting van mijn opsluiting die beoogt te verhinderen dat ik de wandaden van de militairen aan de kaak stel."

 

"Militairen zeiden mij dat mijn zaak anders is dan die van Alaa Abd El Fattah omdat Alaa niet als politieke activist wordt aangeklaagd. Ik keek hen eens recht in de ogen en vroeg 'Geven jullie nu toch toe dat jullie mij als een politiek activist behandelen?' "

"Sinds de staatsgreep van Tantawi op 11 februari, snoeren de militairen met alle middelen de monden. Ze hebben politici en bloggers gevangen genomen, ze hebben revolutionairen geterroriseerd, hebben media personeel veroordeeld en kranten in beslag genomen."

"Ik beschouw mezelf niet als een gevangene, maar ontvoerd door de bende die Egypte bezet en het het volk haar recht op vrijheid en democratie ontneemt. Voor het bezettingsleger van Tantawi ben ik een krijgsgevangene Dat bezettingsleger houdt niet op te proberen de revolutie te onderdrukken en de revolutionairen op de knieŽn te krijgen. "

"Helaas, het leger behandelt mij als gijzelaar (net zoal ze deden met Ilan Grapel), waarin ze hun slachtoffer oppakken en zo lang mogelijk vastzetten zodat ze hem voor de grootste mogelijke prijs kunnen vrijlaten... Maar ze beseffen niet dat elke dag dat ik en mijn collega-revolutionairen in de gevangenis zitten, de kloof tussen de revolutie en het militaire establishment groter wordt, en dat verhoogt de prijs die zij eens daarvoor zullen moeten betalen."

"Het leger moet zich realiseren dat het de prijs moet betalen voor elke dag dat ik in de gevangenis zit. Ik weet dat zij wraak nemen op de pijnlijke klappen ik in het verleden hen heb doen toekomen, maar dit is een kinderachtig gedrag omdat degene die de pijnlijke klappen in het verleden uitdeelde in staat is in de toekomst nog pijnlijker klappen uit te delen. Ga vooral door met het bouwen van gevangenis muren, morgen zal de revolutie uitbreken en zal daar niets van heel laten! "

Neer met het militaire regiem!

Maikel Nabil Sanad
El-Marg general prison
28/11/2011+

30-11-2011