Vredesduif met olijftak in snavel.

Manifeest

6-8-2015 Het collectief 'Nacht van de Vrede' zet op 19 september een nieuw evenement neer: Het Manifeest. Het programma leidt de bezoekers langs vijftien theaters en andere inspirerende locaties in Amsterdam. Entertainment en verdieping wisselen elkaar af of smelten samen tijdens een theaterstuk, balletvoorstelling, literaire voordracht, stand-up comedy ťn meer.

 

Optmisme is de enige paraplu als het kogels blijft regenen

Sinds 2008 organiseert PAX jaarlijks de Nacht van de Vrede, steeds op verschillende locaties in Nederland. Dit jaar wordt het groter aangepakt met nieuwe partners, die op initiatief van PAX samen het collectief 'Nacht van de Vrede' vormen. Gezamenlijk zetten zij op 19 september 2015 een gloednieuw evenement neer: Het Manifeest.

De creatieve programmeur van Het Manifeest is Mirik Milan, onder meer bekend als Amsterdamse Nachtburgemeester. Hij heeft verschillende schrijvers, dj's, kunstenaars en zangers enthousiast gemaakt om met hun creativiteit de vrede te vieren. Het programma leidt de bezoekers langs tien theaters en andere inspirerende locaties in Amsterdam, zoals de Stadsschouwburg en Tuschinski.

Entertainment en verdieping wisselen elkaar af of smelten samen tijdens een theaterstuk, balletvoorstelling, literaire voordracht, stand-up comedy ťn meer. Tijdens het Manifeest wordt op een ongedwongen manier stilgestaan bij vrede en worden bezoekers uitgedaagd om ook iets voor vrede te doen.

Programma Manifeest
Bezoekers kunnen bij inspiratieplatform Krooks in Stadsschouwburg Amsterdam luisteren naar een eye opener talk van de controversiŽle kunstenares TINKEBELL. In Compagnietheater is het feest met Cirque Excentrique. De Kring opent de deuren voor een expo van IsraŽlische kunstenaars en geeft nachtegaaltjes de microfoon voor Peace Karaoke. In De Nieuwe Liefde kijken bezoekers eerst naar dans, waarna ze zelf kunnen dansen met artiestencollectief Kiss Escort. Kortom; Het Manifeest laat op amuserende wijze de vredesklok luiden.

Voor het programma en kaartverkoop kijk je op www.nachtvandevrede.nl. Het Manifeest vormt het startsein van de landelijke Vredesweek, die van 19 tot en met 27 september plaatsvindt.

6-8-2015