Vredesduif met olijftak in snavel.

924 militaire bases buiten VS

27-3-2024 De VS hebben, anders dan enig ander land, een enorm netwerk van buitenlandse militaire bases over de hele wereld. 924 militaire bases in 90 landen. Deze militaire bases spelen een rol in de oorlogen die de VS voeren. Van 1798 tot 2022 voerde het land volgens de Amerikaanse overheid 469 oorlogen wereldwijd, 2 per jaar. Na de Koude Oorlog steeg dat tot 7 per jaar, 218 oorlogen tussen 1991 en 2022.

 

Waar zijn deze militaire bases?
Wie wil weten waar de Verenigde Staten deze militaire bases hebben, kan terecht bij World Beyond War. World Beyond War heeft een interactieve kaart van de wereld gemaakt waarop alle militaire bases van de VS staan.

 

'World Beyond War heeft deze visuele database ontwikkeld om journalisten, activisten, onderzoekers en individuele lezers te helpen het probleem van voorbereiding op oorlog te helpen begrijpen. Door de omvang van het Amerikaanse imperium van buitenlandse militaire bases te illustreren hopen we de aandacht te vestigen op het bredere probleem.' Zoals de hoge frequentie van oorlog voeren door de VS.

Bron: World Beyond War