Vredesduif met olijftak in snavel.

Petitie 'Netanyahu nee!'

26-8-2016 Nachtelijke razzia's, doodgeschoten kinderen, plat gebulldozerde woningen en dorpen, grootschalige landroof en waterdiefstal, martelingen en "administratieve detenties", brandstichting en raketaanvallen; er gaat geen dag voorbij of Palestijnen lijden onder IsraŽlisch geweld. Dag na dag, jaar na jaar.

 

Op 6 september komt de Israelische premier Netanyahu voor overleg naar Nederland. Als hij geen diplomatieke onschendbaarheid genoot zou hij bij binnenkomst in Nederland gearresteerd moeten worden. Al was het alleen vanwege het bloedbad dat in 2014 onder zijn leiding werd aangericht in Gaza.

Twee jaar geleden overhandigden wij Minister Frans Timmermans een petitie getekend door 43.000 Nederlanders. Allen eisten wij sancties tegen Israel wegens de bombardementen op Gaza en Israels flagrante schendingen van mensenrechten en het internationaal recht.

Die eis ligt nog steeds op tafel. En in plaats van overleg vragen wij onze volksvertegenwoordigers de wens van zoveel Nederlanders te ondersteunen.

Roep Netanyahu nu ter verantwoording wegens het niet nakomen van zijn verplichtingen volgens het Internationaal recht.

Deze verplichtingen zijn:
1. Het opgeven van de bezetting van alle in 1967 veroverde gebieden.
2. Het beŽindigen van de Apartheid In IsraŽl.
3. Erkenning en implementatie van het Recht op Terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen.

Regering, stop samenwerking met Apartheidsstaat Israel!

Je kunt hier de petitie ondertekenen die op 6 september aan de Tweede Kamer zal worden aangeboden: www.docp.nl/netanyahunee

De petitie is het initiatief van het Diensten en Onderzoek Centrum docP www.docp.nl

26-8-2016