Vredesduif met olijftak in snavel.

VredesNieuws 2010

Jonathan Pollak veroordeeld voor geweldloze actie

28-12-2010 Langzamerhand begint de IsraŽlische regering niet alleen Palestijnen, maar ook zijn eigen staatsburgers op te sluiten voor hun geweldloze acties tegen de muur. Op 27 december vond de eerste veroordeling tot gevangenisstraf plaats voor Jonathan Pollak.
meer lezen

Oplossing voor Afghanistan is 'niet militair'

27-12-2010 'De oplossing voor Afghanistan is niet militair', zegt Staffan de Mistura, de hoogste VN-functionaris in Afghanistan. De Amerikanen geloven dat stabiliteit in Afghanistan het meest gediend is bij extra troepen, maar daar zijn andere diplomaten bij de VN het niet mee eens.
meer lezen

Vredescoalitie van oorlogsveteranen in de Balkan

24-12-2010 Organisaties van oorlogsveteranen uit BosniŽ, ServiŽ en KroatiŽ hebben besloten een coalitie te vormen om de vrede in de regio te bevorderen. Er komen gezamenlijke bijeenkomsten van veteranen en trainingen in vredesopbouw.
meer lezen

Vredesmuseum op YouTube

24-12-2010 Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid beschikt sinds kort over een eigen kanaal op YouTube: www.youtube.com/user/vredesmuseum
meer lezen

Maak kennis met U.S. Labour Against War

9-12-2010 Vanaf 2003 bestaat er in de Verenigde Staten een organisatie U.S. Labour Against War. De voorzitter Nichael Eisencher gaf onlangs een interview. Hierin zei hij ongeveer het volgende:
meer lezen

Geweldloze vredesactivisten worden in Portugal geweerd tijdens NAVO-top

20-11-2010 Anti-NAVO groepen hebben op donderdag 18 november tegen de Portugese regering protest aangetekend omdat meer dan 100 activisten de toegang tot het land werden ontzegd als een deel van de veiligheidsmaatregelen die bij een top van de leiders van de NAVO worden ingevoerd.
meer lezen

Plundering als oorlogsmisdaad door bedrijven

18-11-2010 Tijdens gewelddadige conflicten maken bedrijven zich vaak schuldig aan oorlogsmisdaden. Veelal gaat het daarbij om de plundering van natuurlijke hulpbronnen.
meer lezen

Caterpillar levert geen bulldozers aan IsraŽl

18-11-2010 De IsraŽlische pers bericht dat Caterpillar de levering van 10 militaire bulldozers aan IsraŽl heeft opgeschort. De bulldozers zouden gebruikt worden voor de vernietiging van Palestijnse huizen.
meer lezen

Invloed Jewish Voice for Peace groeit in VS

11-11-2010 Onlangs deed de meest vooraanstaande Joodse krant in de VS, de Jewish Daily Forward, het ondenkbare. Rebecca Vilkomerson, directeur van Jewish Voice for Peace, werd door deze krant op de lijst van 50 belangrijkste Joodse leiders gezet.
meer lezen

Marokko in het nauw door geweldloze protestactie Saharanen

5-11-2010 Een nieuw en ongekend fenomeen vindt plaats in het door Marokko bezette deel van de Westelijke Sahara: meer dan 12.000 Saharaanse mannen, vrouwen en kinderen zijn letterlijk de steden uitgelopen om hun tenten op te zetten buiten de steden El Aaiun, Smara, Dahkla en Boujdour.
meer lezen

Antimiltaristen willen de wapenstilstand van 1918 in Turijn anders herdenken

4-11-2010 Antimilitaristen hebben in de nacht van 3 op 4 november 'bloedig' geprotesteerd tegen de oorlogen waarin ItaliŽ nog steeds verwikkeld is, ook al vieren ze op 4 november het einde van de eerste wereldoorlog in 1918.
meer lezen

Antimilitaristen kraken een NAVO-basis in Bťtera (Valencia)

2-11-2010 Antimiltaristen hebben even de NAVO-basis bezet en veranderd in een speelplaats met de eis dat de basis wordt gesloten, de troepen uit Afghanistan worden teruggetrokken en het leger wordt afgeschaft.
meer lezen

Kindsoldaat uit Guantanamo tot acht jaar veroordeeld

2-11-2010 Omar Kadr, waarover eerder bericht werd dat hij op 25 oktober zou terecht staan, is door de Amerikaanse militaire rechtbanken tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld zonder aftrek van de acht jaar die hij in Guantanamo heeft gezeten.
2-11-2010

Kindsoldaat in Guantanamo tweemaal tot bekentenis gedwongen

23-10-2010 In Guantanamo zit al vanaf 2002 een arrestant, die op vijftienjarige leeftijd daarheen werd gebracht als kindsoldaat. Het is Omar Kadr, die acht jaar later op 25 oktober moet voorkomen.
meer lezen

Beveiliging Belgische atoombasis is lachertje

23-10-2010 Vredesactivisten zijn er de afgelopen maanden wederom in geslaagd diverse malen ongehinderd rond te lopen op de atoombasis Kleine Brogel in BelgiŽ. Ze slaagden er zelfs in een hangar binnen te dringen waar ondergronds kernwapens liggen opgeslagen
meer lezen

Wapenexport naar ontwikkelingslanden

20-10-2010 Europese regels verplichten Nederland om wapenexporten naar ontwikkelingslanden te toetsen aan o.a. de sociaal-economische criteria. In de praktijk komt daar weinig van terecht.
meer lezen

Kritiek op politie-missie naar Afghanistan

11-10-2010 Vrouwen voor Vrede heeft kritiek op de de voorgenomen politie-missie naar Afghanistan. Zij heeft daarover onderstaande brief naar kamerleden van CDA, D'66, Groen Links en PvdA gestuurd.
meer lezen

Manifest voor Verdraagzaamheid

11-10-2010 Door het Interreligieus Beraad is een Manifest voor Verdraagzaamheid opgesteld. Het zal als petitie aan de Tweede Kamer worden aangeboden. Het manifest kan ondertekend worden op www.manifestvoorverdraagzaamheid.nl. Veel mensen uit de vredesbeweging hebben al getekend.
meer lezen

10 redenen waarom de troepen weg moeten uit Afghanistan

7-10-2010 Op 7 oktober is de oorlog in Afghanistan 9 jaar oud. Het Belgische Anti-oorlogsplatform formuleerde 10 redenen op waarom de westerse troepen niet langer iets te zoeken hebben in Afghanistan.
meer lezen

Klimaatverandering als oorzaak van oorlogen

7-10-2010 Op 24 september organiseerde het Haags VredesPlatform een goed bezochte avond over het thema klimaatverandering als oorzaak van (toekomstige) oorlogen. Wouter Veening hield er een lezing die te beluisteren is op vredessite.nl/nieuws/2010/veening2409.html
7-10-2010

Regeerakkoord militaristisch en gericht op eigenbelang

4-10-2010 De vereniging Kerk en Vrede is onaangenaam getroffen door het regeerakkoord van VVD, PVV en CDA. Daarin wordt eenzijdig eigenbelang te vuur en te zwaard verdedigd. O.a. met een nieuwe militaire missie in Afghanistan en bijdragen uit de pot voor ontwikkelingshulp aan militaire operaties.
meer lezen

ServiŽ wil militaire dienstplicht afschaffen

4-10-2010 De regering van ServiŽ heeft bij het parlement een voorstel ingediend om de militaire dienstplicht af te schaffen. De bedoeling is dat het land een moderner bewapend beroepsleger krijgt.
Bron: WRI, 1-10-2010

Vredes(kinder)festival

27-9-2010 Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrede organiseerde Pais op voor het derde achtereenvolgende jaar een Vredes(kinder)festival. De ruim honderd bezoekers konden genieten van o.a. kindertheater, een sambaband, gedichten, zang en djembť.
meer lezen

Kerk en Vrede verbijsterd over organisatie Luchtmachtdagen tijdens Vredesweek

14-9-2010 In een brief aan de minister van Defensie heeft het bestuur van de vereniging Kerk en Vrede haar verbijstering uitgesproken over het besluit om de Luchtmachtdagen in 2011 tijdens het eerste weekend van de jaarlijkse Vredesweek te organiseren.
meer lezen

Initiatief voor clandestien uitstapje Palestijnse vrouwen krijgt navolging in IsraŽl

1-9-2010 Zeshonderd IsraŽli's hebben zich aangesloten bij een campagne van burgerlijke ongehoorzaamheid, en beloven Palestijnse vrouwen en kinderen uit de Westelijke Jordaanoever naar IsraŽl te smokkelen voor een dagje uit.
meer lezen

IsraŽl vernietigt steeds meer Palestijnse huizen

1-9-2010 IsraŽl heeft alleen al in juli 141 huizen en andere gebouwen van Palestijnen vernietigd op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dit is het hoogste aantal in ťťn maand tijd sinds 2005. Hierop heeft de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) gewezen.
meer lezen

Falluja (Irak): meer fall-out dan Hirohima

22-8-2010 Tijdens de herdenking van Hiroshima en Nagasaki op 5 en 9 augustus 2010 verscheen een studie over de effecten van de radioactieve straling op in Falluja. Hierin bleek dat de radioactieve vervuiling van Hiroshima overtroffen werd door latere oorlogshandelingen zonder atoombom!
meer lezen

Ook meisjes van 17 kunnen nadenken over dienstplicht

18-8-2010 In Nederland krijgen jongens van 17 nog steeds een brief waarin staat dat ze zijn ingeschreven als militair dienstplichtige. Vrouwen voor Vrede wil dat ook meisjes van 17 daarover nadenken en schreef ze het volgende:
meer lezen

Een ultra rechts bestuur is slecht voor de vrede

16-8-2010 Het Humanistisch Vredesberaad is uiterst bezorgd over de ontwikkelingen in de kabinetsvorming in Nederland. De verkiezings- en nieuwe standpunten van VVD, CDA en PVV kunnen een redelijk evenwichtige samenleving zoals de Nederlandse, danig ontwrichten en internationaal de vrede bedreigen.
meer lezen

Slotrapport Decennium voor een Vredescultuur

5-8-2010 Het slotrapport over het door de VN afgekondigde 'Decennium voor een Cultuur van Vrede en Geweldloosheid voor de Kinderen van de Wereld' is verschenen. De conclusies over wat er bereikt is zijn gematigd positief.
meer lezen

IsraŽl bang voor geweldloos verzet

5-8-2010 De Palestijnse academicus en activist Mazin Qumsiyeh werd bij zijn terugkeer van een conferentie vele uren vastgehouden op een IsraŽlische controlepost. De reden: hij had boeken over geweldloos verzet bij zich! IsraŽl vindt dat gevaarlijk en Mazin moet zich nog melden voor verdere ondervraging.
Bron: International Center on Nonviolent Conflict, 2-8-2010

Kritiek van Kerk en Vrede op IKV Pax Christi

21-7-2010 Kerk en Vrede plaatst kritische kanttekeningen bij de bijdrage aan de defensiediscussie van IKV Pax Christi. De kritiek richt zich o.a. op het ontbreken van aandacht voor niet-militaire alternatieven voor het beschermen van burgers.
meer lezen

Hamas en Hezbollah omarmen geweldloze tactieken

12-7-2010 Na lang IsraŽl met geweld bestreden te hebben, beginnen Hamas en Hezbollah in te zien dat geweldloze tactieken als burgerlijke ongehoorzaamheid, protestmarsen, rechtszaken en boycots wel degelijk effectief kunnen zijn.
meer lezen

47 geweldloze culturen ontdekt

12-7-2010 De Amerikaanse antropoloog Bruce Bonta heeft onderzoek gedaan naar samenlevingen die geweldloze conflictoplossing praktiseren en opvoeden tot vreedzaamheid. Hij heeft er 47 gevonden verspreid over alle continenten.
meer lezen

Amsterdams gemeentebestuur wil geen Offsetconferentie

6-7-2010 Het Amsterdamse gemeentebestuur is er niet van gediend dat wapenhandelaren in zijn stad onder het mom van technologie-uitwisseling afspraken gaan maken over het versieren van uitvoervergunningen bij het ministerie van EZ. Dat brengt de veiligheid van de stad in gevaar
meer lezen

Weer vredesactivisten vrijgesproken!

5-7-2010 Nadat kort geleden al vredesactivisten waren vrijgesproken die in Noord-Ierland vernielingen hadden aangericht in een wapenfabriek, zijn thans 7 anderen vrijgesproken die in een wapenfabriek nabij Londen hetzelfde hadden gedaan.
meer lezen

Zweden schaft dienstplicht af

2-7-2010 Zweden heeft, na 109 jaar, per 1 juli j.l. de militaire dienstplicht afgeschaft. Niet alleen positief want dit hangt samen met het minder strikt nemen van de Zweedse neutraliteit. Iets dat Zweedse deelname aan het NAVO-optreden in Afghanistan mogelijk maakte.
Bron: WRI, 1-7-2010

Clean Sky subsidieert wapenindustrie

23-6-2010 EU-subsidies die de impact van de luchtvaart op de klimaatwijziging moeten verminderen, kunnen oorlogsvliegtuigen helpen ontwikkelen die nog dodelijker zijn dan die van vandaag. Dat hebben functionarissen in Brussel toegegeven.
meer lezen

Demonstranten veroordeeld wegens actie voor dienstweigeraar

18-6-2010 Op 17 juni werd het vonnis geveld over negentien Turkse antimilitaristen, die op 6 januari aanwezig waren bij een persconferentie. Daarin werd opgeroepen voor solidariteit met de dienstweigeraar Enver Aydemir.
meer lezen

Vredesactivisten vrijgesproken in Raytheon-zaak

15-6-2010 9 vrouwen en 3 mannen zijn vrijgesproken nadat zij in januari 2009 hadden ingebroken in de wapenfabriek van Raytheon in het Noord-Ierse Derry. De fabriek is inmiddels gesloten.
meer lezen

Petitie n.a.v. bloedige IsraŽlisch aanval op het Freedom Flotilla

9-6-2010 Naar aanleiding van de IsraŽlische aanval op het Freedom Flotilla worden er op internet wereldwijd handtekeningen verzameld onder een petitie. Er zijn er al bijna een half miljoen binnen. U kunt zelf tekenen op: www.avaaz.org/en/gaza_flotilla_8/?vl
meer lezen

IsraŽl valt ook vissersschepen en boeren aan

9-6-2010 IsraŽl valt niet alleen schepen met hulpgoederen voor Gaza aan. Beschieting van vissersschepen uit Gaza en van boeren die hun land nabij de grens bewerken is aan de orde van de dag.
meer lezen

Opnieuw boten op weg naar Gaza

3-6-2010 Zowel de Free Gaza Movement als de European Campaign to End the Siege on Gaza gaan opnieuw proberen de IsraŽlsiche blokkade van Gaza te breken. Ook enkele Joodse organisaties zijn bezig een schip uit te rusten.
meer lezen

Vragen rond de IsraŽlische aanval op het Freedom Flotilla

2-6-2010 Gebruikten de activisten geweld? Waren er wapens aan boord? Wie organiseerden de vloot? Waar vond de aanval plaats? Werden alleen activisten die zich verzetten gedood? Was een Turkse terroristische organisatie bij het Flotille betrokken?
meer lezen

Vele doden bij IsraŽlische aanval op schepen vredesactivisten

31-5-2010 De IsraŽlische marine heeft in de nacht van 31 mei een aanval uitgevoerd op een konvooi van 6 schepen met hulpgoederen dat de blokkade van Gaza wilde doorbreken. Bij de aanval werden 8 vredesactivisten en 1 journalist gedood. Er zijn ook ca. 60 gewonden.
meer lezen

WRI veroordeelt IsraŽl na doden vredesactivisten

31-5-2010 War Resisters' International heeft n.a.v. de IsraŽlische aanval op schepen met hulpgoederen voor Gaza een verklaring uitgegeven. Daarin noemt zij de aanval, die vele vredesactivisten het leven kostte, meedogenloos en misdadig.
meer lezen

Oproep Koreaanse vredesvrouwen

27-5-2010 De Koreaanse organisatie Women Making Peace heeft een verklaring uitgegeven n.a.v. het zinken van het Zuid-Koreaanse oorlogsschip Cheonan. Zij roept op de spanning niet op te voeren maar de weg van dialoog en verzoening verder te bewandelen.
meer lezen

Leden WRI-organisatie gearresteerd in Zimbabwe

26-5-2010 Twee leden van de bij War Resisters International aangesloten Gays en Lesbians of Zimbabwe zijn door de politie gearresteerd. Zij worden beschuldigd van het ondermijnen van het gezag van president Mugabe.
meer lezen

Geen Nederlandse politie-trainers naar Afghanistan

20-5-2010 Sietse Bosgra - bekend van o.a. de Vietnam-acties in de jaren vijftig - heeft een oproep verspreid tegen de uitzending van Nederlandse politie-trainers naar Afghanistan. Hieronder volgt de tekst.
meer lezen

Vredesfietstocht in Duitsland

18-5-2010 Onder het motto 'Op de fiets voor vrede en ontwapening' wordt van 31 juli tot 8 augustus 2010 een vredesfietstocht gehouden van Neurenberg naar Leipzig. Ook vanuit Nederland wordt deelname georganiseerd.
meer lezen

Bestrijd het militaire virus

17-5-2010 In Alicante werd de schooljeugd politseling opgeschrikt door een medisch team, dat waarschuwde voor een ernstige bedreiging van de volksgezondheid.
meer lezen

Euro's voor Vrede heet nu Upact

7-5-2010 Euro's voor Vrede heeft een nieuwe naam: Upact. Euro's voor Vrede blinkt met name uit door de inzet van innovatief edutainment om mensen te bewegen naar een bewuste levensstijl. Daarom is besloten tot een naam die hierbij past.
meer lezen

Geef voor breken blokkade Gaza

19-4-2010 De Free Gaza Movement heeft een vrachtschip van 1200 ton gekocht om de IsraŽlische blokkade van Gaza te breken. Er is nog geen geld genoeg om dit schip daadwerkelijk te laten varen. Uw bijdrage wordt daarom gevraagd.
meer lezen

Europese actiedag tegen kernwapens

6-4-2010 3 april stond in heel Europa in het teken van acties tegen kernwapens. In Nederland was er een manifestatie en opruimingsactie bij Vliegbasis Volkel. In BelgiŽ waren 'bomspotters' actief bij de basis Kleine BrŲgel.
meer lezen

Vredeslessen nu ook in Limburg

6-4-2010 Al sinds 2001 verzorgt het VredesInformatieCentrum gastlessen over oorlog en vrede. Er blijkt een grote behoefte hieraan te bestaan. Het VIC verzorgde deze lessen in Groningen, Friesland, Drenthe en Utrecht. Sedert 2009 geeft het VIC ook in Limburg dergelijke lessen.
meer lezen

Congres Friedenskultur

30-3-2010 In Essen werd van 19-21 maart het Congres Friedenskultur gehouden. Er was veel aandacht voor de acties tegen de kernwapens en 50-jaar Paasmarsen. Naast Duitse sprekers werd er ook gesproken door Jenny Watson (Pais) en Hans Lammerant (Vredesactie, BelgiŽ).
meer lezen

Oproep tot lokaal vredesbeleid

16-3-2010 People Building Peace heeft na de gemeenteraadsverkiezingen een brief gestuurd naar alle bij de collegevorming betrokken partijen, met een oproep om aandacht te besteden aan lokaal vredesbeleid. Ook werd een Lokale Vredesindex aangekondigd.
meer lezen

Opruimingsactie kernwapens Vliegbasis Volkel

12-3-2010 Op zaterdag 3 april zullen tientallen mensen het terrein van Vliegbasis Volkel betreden om de daar aanwezige kernwapens op te ruimen. Voorafgaand aan deze actie is er een manifestatie met sprekers en muziek bij de hoofdpoort van de basis. Ook elders in Europa zijn er op dezelfde dag acties.
meer lezen

Nieuwe website over de Gaza-oorlog

12-3-2010 Goldstone Facts is de naam van een pas gelanceerde website Ďter verdediging van het Goldstone rapportí. De site www.goldstonefacts.org, waaraan onder meer Noam Chomsky zijn medewerking verleende, bevat artikelen en filmbeelden waarmee het rapport toegankelijk wordt gemaakt.
12-3-2010

Brochure Vrouwen Vrede Veiligheid over resolutie 1325

4-3-2010 Het Platform Vrouwen & Duurzame Vrede heeft een vernieuwde versie uitgebracht van de brochure ĎVrouwen Vrede Veiligheidí met als ondertitel ĎResolutie 1325 in uitvoeringí. Geconstateerd wordt dat er nog veel moet gebeuren om de resolutie in praktijk te brengen.
meer lezen

Tentoonstelling Zicht op Vrede

4-3-2010 Onder de nieuwe naam 'Zicht op Vrede' heeft het Museum voor Vrede en Geweldloosheid een geactualiseerde versie uitgebracht van haar tentoonstelling over de geschiedenis van de internationale vredesbeweging en de huidige noodzaak om het vredeswerk voort te zetten.
meer lezen

Onder druk van de IsraŽlische ambassade gaan vredesactivisten de cel in.

24-2-2010 Op 7 februari voerden vredesactivisten op het Vakantiesalon in Brussels Expo een ludieke actie tegen wapenleveringen aan IsraŽl. Ze wilden op een speelse manier wijzen op de rol die vliegmaatschappij El Al speelt in de doorvoer van Amerikaanse wapens naar IsraŽl.
meer lezen

Internationale activisten blokkeren Engelse kernwapenfabriek

17-2-2010 Activisten uit heel Europa, waaronder een Nederlandse delegatie van Ontwapen, blokkeerden op 15 februari de Britse kernwapenfabriek in Aldermaston. Lock-ons, zangkoren, bisschoppen en Nobelprijswinnaars hielden alle poorten gesloten.
meer lezen

Funk the War! SDS leeft nog

12-2-2010 Students for Democratic Society, een legende uit de jaren í60, uit de tijd van de burgerrechten, is nog steeds niet verdwenen. Zij roepen nu op tot actie tegen de oorlog.
meer lezen

Aanmoediging tot dienstweigering kost Turken 1 tot 10 jaar cel

4-2-2010 Het kan niet genoeg herhaald worden: propaganda voor dienstweigering is in Turkije strafbaar. Het is nog erger dan smokkel van hasjiesjÖ
meer lezen

Bomspotters verschalken militairen Kleine Brogel

2-2-2010 Op zondag 31 januari drong een groep anti-kernwapenactivisten binnen op de Belgische luchtmachtbasis Kleine Brogel. Tot hun eigen verbazing konden ze ongestoord doordringen tot vlakbij waar de kernbommen zijn opgeslagen.
meer lezen

SloveniŽ: weg met het leger?

2-2-2010 Vanaf 2 februari gaat er internationaal een petitie van Sloveense burgers rond om in SloveniŽ het leger af te schaffen, - alhoewel....
meer lezen

War Resisters International: geen legerbezetting in HaÔti, maar hulp van onderaf

2-2-2010 Op 1 februari liet War Resisters International een internationale oproep rond gaan waarin van de Verenigde Staten werd geŽist een schema op te stellen waarop hun troepen, die als hulpeenheden HaÔti na de aardbeving zijn binnengevallen, zich dienen terug te trekken.
meer lezen

Freeze Flashmob tegen verkoop IsraŽlische producten

1-2-2010 Op de drukke koopavond van 28 januari werd de Albert Heijn in het Utrechtse Hoog Catharijne verrast door een heuse 'Freeze Flashmob' gericht tegen de verkoop van IsraŽlische producten.
meer lezen

Conferentie: Nonviolent livelihood struggle an global militarism

1-2-2010 In de laatste week van januari hield War Resisters International in India een internationale conferentie over de geweldloze strijd van lokale gemeenschappen tegen de aantasting van hun bestaanszekerheid door het wereldwijde militarisme. De Engelstalige persverklaring volgt hierna.
meer lezen

Vredesteken van bomen en struiken bij Volkel

29-1-2010 Over ongeveer 5 jaar zal er vanuit de lucht in de bossen bij vliegbasis Volkel een vredesteken te zien zijn. Het bestaat uit bomen en struiken.
meer lezen

Traint de Griekse legerleiding fascistische knokploegen?

24-1-2010 In toenemende mate wordt het duidelijk dat veel Griekse politieagenten samenwerken met fascistische organisaties; mogelijk is ook het leger daarbij betrokken.
meer lezen

Raytheon sluit wapenfabriek in Noord-Ierland

18-1-2010 De Amerikaanse wapenfabrikant Raytheon heeft aangekondigd zijn fabriek in het Noord-Ierse Derry te sluiten. Dit is een groot succes voor de vredesactivisten die er vele jaren lang actie tegen voerden.
meer lezen

Honderd haatcitaten van Wilders

18-1-2010 Nederland Bekent Kleur heeft honderd haat-citaten van de PVV-leider Wilders uit de afgelopen vijf jaar verzameld en gepubliceerd op de website Wat Wil Wilders.
www.watwilwilders.nl
meer lezen

Britse korporaal na verklaring tegen afghanistanoorlog opgepakt

17-1-2010 Op 24 oktober werd korporaal Joe Glenton gearresteerd tijdens een toespraak op een anti-oorlogsdemonstratie in Londen. Hij was vijf jaar in dienst bij het Britse leger en was in 2006 in Afghanistan. In zijn toespraak keerde hij zich tegen de legerleiding.
meer lezen

De wereldvrede is geregeld!

15-1-2010 Euro's voor Vrede maakte een simulatiespel dat door scholieren gespeeld werd. Zij moesten proberen de grote conflicten in de wereld op vreedzame wijze op te lossen. Het lukte hen beter dan de huidige wereldleiders.
meer lezen

Troepeninzet in Afghanistan wordt in beeld gebracht

13-1-2010 Op de website www.mcmilitary.org is een nieuw project gestart dat beoogt een beeld te geven van met name de Europese de inzet van troepen in Afghanistan. Ook zal worden geprobeerd een overzicht te geven van het politieke debat op dit punt.
meer lezen

Arrestaties n.a.v. actie om vrijlating van gewetensbezwaarde Enver Aydemir

10-1-2010 Op 6 januari 2010 grepen agenten gewelddadig in tijdens een persconferentie van de groep "Solidariteitsinitiatief voor de gewetensbezwaarde dienstweigeraar Enver Aydemir." Deze werd op 24 december door de Turkse politie opgepakt en wordt nu in de militaire gevangenis gemarteld.
meer lezen