Vredesduif met olijftak in snavel.

Stop de oorlog!

2-3-2022 Op zaterdag 5 maart is er om 13 uur op het Malieveld een demonstratie tegen de oorlog in Oekraïne. Er zal opgeroepen worden tot de-escalatie en een wapenstilstand. De organisatie is in handen van de SP en de Partij voor de Dieren met steun van meerdere vredesorganisaties.

 

STOP DE OORLOG!

 

Oorlog is afschuwelijk. Vooral omdat zelden de politieke elite erdoor geraakt wordt, maar altijd de gewone mensen in het land. Zij lijden onder de agressie en het geweld van hun machthebbers. Het is verschrikkelijk dat er nu weer een oorlog is in Europa omdat Rusland een ongekend brutale aanval op Oekraïne doet. Poetin kiest eenzijdig voor een militaire aanval, een grove schending van het internationaal recht. De berichten over slachtoffers en vluchtelingen nemen toe.

 

De inzet moet nu gericht zijn op de-escalatie en een wapenstilstand. De zogenaamde Minsk akkoorden, die een diplomatieke oplossing bevatten voor dit conflict, zouden van beide kanten uitgevoerd moeten worden. Door effectieve sancties moet Poetin aangepakt worden, inclusief de superrijke kliek om hem heen. We moeten werk maken van een politieke oplossing.

 

Wij zeggen daarom: Stop de oorlog!

 

Kom ook in actie. Op zaterdag 5 maart om 13:00 uur op het Malieveld in Den Haag. De stad van vrede en recht.

 

Meer info

 

Steunende organisaties:

- SP

- SP Jongeren

- Partij voor de Dieren

- Kerk en Vrede

- Vredesbeweging Pais

Bron: SP