Vredesduif met olijftak in snavel.

Peace SOS voor Oekraïne

7-2-2023 Kom je ook naar de Dam in Amsterdam om te demonstreren voor vrede in Oekraïne? Zaterdag 25 februari 2023 van 14.00 tot 15.00. De demonstratie wordt georganiseerd door Peace SOS en gesteund door vele vredeorganisaties. Het leven van mensen moet gespaard worden. De oorlog moet stoppen. Dat kan door een staakt-het-vuren en vredesonderhandelingen.

 

Peace SOS voor Oekraïne: Staakt-het-vuren en vredesonderhandelingen

 

Peace SOS voor Oekraïne: Staakt-het-vuren en vredesonderhandelingen

Kom je ook naar de Dam in Amsterdam, tegenover het Paleis, op zaterdag 25 februari 2023 van 14.00 tot 15.00 voor vrede in Oekraïne? De oorlog in Oekraïne duurt nu al een jaar, sinds de Russische invasie. General Mark Miley geeft een schatting van 40.000 burgers die omgekomen zouden zijn en ongeveer 100.000 Oekraïense soldaten en 100.000 Russische soldaten die omgekomen of gewond zijn geraakt in de oorlog (BBC). De Secretaris Generaal van de Verenigde Naties waarschuwt voor een nog grotere oorlog. De symbolische klok van the Bulletin of Atomic Scientists die aangeeft hoe dicht de mensheid is bij een apocalyps die door de mensheid zelf veroorzaakt is (de doemdagklok) staat nu grotendeels door de oorlog in Oekraïne op 90 seconden voor middennacht. Dichterbij middennacht dan ooit, een kernoorlog dreigt.

 

Wij willen graag dat het leven gekoesterd wordt. Het leven van mensen moet gespaard worden. We vinden dat de oorlog moet stoppen. Dat kan door een wederzijds staakt-het-vuren en vredesonderhandelingen. We willen vrede, liefde en licht. Voor een Oekraïne, een Wereld Waarin Alle Kinderen Kunnen Spelen.

 

Neem voor de vredesdemonstratie gerust hartjes en afbeeldingen van vredesduiven mee. Het evenement is gratis en vindt plaats tegenover het Paleis op de Dam. We maken een stiltekring, afhankelijk van de situatie.

 

De vredesdemonstratie wordt ondersteund door de volgende organisaties:
Burundian Women for Peace and Development

Christian Peacemaker Teams

International Peace Bureau (Berlijn)

Kerk en Vrede

MasterPeace

Noëlhuis

NVMP-Artsen voor Vrede

Peace SOS

Platform Vrouwen voor Duurzame Vrede (PVDV, koepelorganisatie)

Religies voor Vrede

Sant'Egidio

Stichting voor Actieve Geweldloosheid (SVAG)
The Hague Peace Projects

United Religions Initiative Nederland

Universal Peace Federation Nederland

Vredesbeweging Pais

Vredesmissies zonder Wapens

Women's Federation for World Peace Nederland

World Beyond War

 

Zie ook de website (www.peacesos.nl) en de Facebookpagina van Peace SOS:

https://www.facebook.com/events/508369724551785

 

Bron: Peace SOS