Vredesduif met olijftak in snavel.

Protest tegen oorlog Oekraïne

22-5-2023 De wekelijkse acties voor vrede in Oekraïne op het Museumplein worden vanaf 24 mei maandelijks en vinden plaats op het Spui te Amsterdam. Met sprekers, dichters, muziek en het herdenken de slachtoffers aan beide kanten met twee minuten stilte. Aan het eind wordt samen gezongen: Dona Nobis Pacem - Geef Ons Vrede!

 

Vanaf mei protesteren we maandelijks, op elke 24ste van de maand, met Stop de Oorlog Amsterdam van 18 uur tot 19 uur tegen het voortduren van de oorlog in Oekraïne. Met sprekers, dichters en muziek. We herdenken de slachtoffers aan beide kanten met twee minuten stilte. En aan het eind zingen we samen Dona Nobis Pacem - Geef Ons Vrede!

 

Russische troepen weg uit Oekraïne
De Russische invasie van Oekraïne is een brute daad van agressie die ons met afschuw vervult. We kunnen niet toekijken terwijl mensen sterven en steden worden verwoest.

 

Diplomatie nu
Oekraïne heeft het recht om zich te verdedigen. Maar met alleen militaire inzet komt er geen vrede. Wij roepen de regering op om diplomatieke initiatieven te nemen. Hoe langer de oorlog duurt, hoe groter het risico op (nucleaire) escalatie.

 

Europa kernwapenvrij
Veertig jaar geleden demonstreerden honderdduizenden tegen de dreiging van een kernoorlog. Opnieuw is het nodig om voor ontwapening de straat op te gaan.

 

Geen nieuwe wapenwedloop
Onze regeringen gebruiken deze oorlog om de militaire uitgaven fors op te schroeven. Wij willen geen nieuwe wapenwedloop. Zeker niet als die ten koste gaat van sociale uitgaven en milieu- en klimaatbeleid.
Lees meer op www.stopwapenhandel.org

Bron: Stop Wapenhandel