Vredesduif met olijftak in snavel.

Paasmars voor vrede in Gronau

27-3-2024 Traditioneel zijn er rond Pasen in tientallen steden in Duitsland Paasmarsen voor vrede. De laatste jaren staan de Paasmarsen in het teken van de oorlog in Oekraïne. De Duitse vredesbeweging demonstreert tegen wapenleveringen en voor vredesonderhandelingen. De Paasmars in Gronau richt zich ook tegen de verrijking van uranium in de uraniumverrijkingsinstallaties van Urenco in Gronau en Almelo.

 

De Paasmars in Gronau, net over de grens bij Enschede, begint op Goede Vrijdag 19 maart 2024 om 13.00 uur bij het station van Gronau (Bahnhof Gronau). Van daar gaat de Paasmars naar de enige uraniumverrijkingsinstallatie in Duitsland, de Urananreicherungsanlage (UAA) Gronau.

 

'Bij de kerncentrale van Gronau willen wij dit jaar bijzondere aandacht vestigen op de militaire explosiviteit van de uraniumverrijkingsfabriek in Gronau en roepen wij nadrukkelijk op tot sluiting ervan. En we willen solidariteit tonen met de slachtoffers van alle oorlogen' schrijft de organisatie van de Paasmars Gronau.

Bron: Netzwerk Friedenskooperative