Vredesduif met olijftak in snavel.

Sluit u aan bij Pais

16-9-2016 Geweld op straat, geweld tussen etnische groepen, terrorisme, oorlog. We lopen vast in eem cultuur van geweld. Vredesbeweging Pais wil daar tegenwicht in bieden. Dat lukt beter als meer mensen ons steunen. Spreekt vredeswerk, in Nederland of internationaal, u aan? Help ons dan door lid, donateur of vrijwilliger te worden.

 

logo Vredesbeweging Pais

Onze oorsprong ligt in de wereldwijde vredesbeweging, die ontstond uit de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Na vele fusies is onze naam nu 'Vredesbeweging Pais'. Pais betekent 'vrede'. Ons gedachtegoed is eigentijds maar nog steeds gebaseerd op de oude idealen: nooit meer oorlog en een geweldloze, rechtvaardige samenleving. Onze rijke historie is zeker niet zonder successen maar er blijft veel te doen. Daarom zijn we op zoek naar - ook jonge - mensen, die onze idealen delen.

 

Samenwerken voor vrede

 

Veel van ons werk gebeurt in samenwerkings­verbanden. Er is een nauwe samenwerking met meerdere vredesorganisaties o.a. bij het uitgeven van ons blad. Verder nam Vredesbeweging Pais het initiatief voor de jaarlijkse samenwerkingsdag waarbij een groot deel van de vredesbeweging aanwezig is. Ook participeren we in andere organisaties zoals het Museum voor Vrede en Geweldloosheid, met een museum in Gouda, reizende tentoonstellingen en het Vredesmuseum op Internet (www.vredesmuseum.nl).

 

Dit doen wij

 

Vredesbeweging Pais geeft, samen met 5 andere organisaties, het tijdschrift Vredesmagazine uit, dat 4 keer per jaar verschijnen. Elk nummer telt 36 pagina's met nieuws, interviews, verslagen, opinies, columns, boekbesprekingen, een fotoreportage, enz. Voor het actuele nieuws hebben we daarnaast een e-mailnieuwsbrief 'VredesNieuws' en een actief twitteraccount (@vredesbeweging) met internationale reputatie.

 

Het gedachtegoed van Vredesbeweging Pais vindt verder uitdrukking in brochures, video's, actiemateriaal (o.a. het bekende 'gebroken geweertje'), enz.

 

Vredesbeweging Pais heeft een uitgebreide en goedbezochte website: www.vredesbeweging.nl, die niet alleen veel informatie biedt (o.a. een webversie van ons tijdschrift) maar ook een goede wegwijzer is in de vredesbeweging met haar vele organisaties. Een groot deel van die informatie is of wordt overgebracht naar De Vredessite (www.vredessite.nl). Ook een samenwerkingsproject en de populairste site op vredesgebied in het Nederlands.

 

Vredesbeweging Pais is meer dan een kleine organisatie in een klein land. Via onze internationale organisatie 'War Resisters International' zijn we overal in de wereld actief, in het bijzonder daar waar brandhaarden zijn.

 

Hoe kunt u meedoen?


* U kunt abonnee worden op VredesMagazine (€10,- per jaar) en/of VredesNieuws (gratis).
* U kunt lid worden (de minimumcontributie is gelijk aan het abonnementsgeld). Tevens bent u dan lid van de WRI.
* U kunt alleen donateur worden. U wordt dan niet lastig gevallen met veel informatie.
* U kunt deelnemen aan onze Werkgroep Vredesvraagstukken, de praatgroep die onze ideeën verwoordt en vernieuwt.
* U kunt deelnemen aan onze activiteiten internationaal, landelijk en plaatselijk.
* U kunt als vrijwilliger meewerken. Op alle terreinen hebben we nog mensen nodig, zowel voor Vredesbeweging Pais zelf, als voor de WRI en alle organisaties en activiteiten waarin we deelnemen.

 

Aanmelden kunt u zich via het formulier op http://www.vredesbeweging.nl/form.html, door te mailen aan info@vredesbeweging.nl of te bellen naar 015-785.01.37.

16-9-2016