Vredesduif met olijftak in snavel.

Palestijnse vlag in Rotterdam?

17-1-2017 Vorige week hing het gemeentebestuur van Rotterdam op het stadhuis de IsraŽlische vlag halfstok, uit medeleven met vier IsraŽlische militairen die waren omgekomen bij een Palestijnse aanslag. Maandagavond liquideerden IsraŽlische bezettingstroepen een 17-jarige Palestijn. Het Palestina Komitee en burgers roepen Rotterdam op nu de Palestijnse vlag halfstok te hangen. Doe mee aan de schrijfactie!

 

De 17-jarige Qusay Al-Umour werd maandagavond in het Palestijnse dorp Tuqu door IsraŽlische bezettingstroepen gedood. Hij zou stenen naar IsraŽlische militairen hebben gegooid. Die schoten hem daarop drie kogels in de borst. Qusay is de vierde Palestijn die in 2017 door IsraŽlische troepen is gedood.

Schrijfactie

Het Nederlands Palestina Komitee†en burgers dringen er per e-mail bij B&W en de gemeenteraad van Rotterdam op aan consequent te zijn en nu op het stadhuis de Palestijnse vlag halfstok te hangen. Afgelopen week deed het gemeentebestuur dat met de IsraŽlische vlag naar aanleiding van een aanslag van een Palestijn in bezet Oost-Jeruzalem.

Help mee de actie tot een succes te maken en stuur het gemeentebestuur ook een mail. Daarvoor kun je onderstaande tekst gebruiken of zelf een tekst opstellen. De mailadressen van B&W en de (griffie van de) gemeenteraad vind je hieronder.

----------------

Aan:

a.aboutaleb@rotterdam.nl, bj.eerdmans@rotterdam.nl, mjw.struijvenberg@rotterdam.nl, r.schneider@rotterdam.nl, pj.langenberg@rotterdam.nl, ahj.vanakelijen@rotterdam.nl, h.dejonge@rotterdam.nl, info@griffie.rotterdam.nl

Onderwerp:

IsraŽlische bezettingstroepen liquideren 17-jarige Palestijn. Hangt Rotterdam de Palestijnse vlag halfstok?

Tekst:†

Aan: de leden van B&W en de gemeenteraad van Rotterdam

Geachte dames en heren,

Het zal u niet zijn ontgaan dat IsraŽlische bezettingstroepen maandagavond in het Palestijnse dorp Tuqu de 17-jarige Palestijn Qusay Al-Umour hebben gedood. De jongen zou stenen naar IsraŽlische militairen hebben gegooid. Die schoten hem daarop drie kogels in de borst. Qusay is de vierde Palestijn die in 2017 door IsraŽlische troepen is gedood.

Gezien uw initiatief van vorige week om ten stadhuize de IsraŽlische vlag halfstok te hangen uit medeleven met vier IsraŽlische militairen die in bezet Oost-Jeruzalem omkwamen als gevolg van een aanslag van een Palestijn, dring ik er bij u op aan nu vanwege de liquidatie van Qusay Al-Umour hetzelfde te doen met de Palestijnse vlag.

Graag verneem ik welke dag u daarvoor heeft uitgekozen.

Met vriendelijke groet,

ondertekening

17-1-2017