Vredesduif met olijftak in snavel.

Debat Israël/Palestina

25-1-2017 De christelijke politici Raymond Knops (CDA) en Joël Voordewind (ChristenUnie) en predikant Henri Veldhuis (The Rights Forum) debatteren op 1 maart over de actuele ontwikkelingen in Israël/Palestina. Hoe moet Nederland daarop reageren? En gebruikt de christelijke politiek bij die beoordeling de bijbel of VN-resoluties als leidraad? Praat mee vanaf 20.00 uur in De Nieuwe Liefde, Amsterdam.

 

Het schijnbaar onoplosbare conflict tussen Israël en de Palestijnen kon in 2017 weleens een wending krijgen. De VS hebben een nieuwe president en Trump lijkt het over een andere boeg te willen gooien dan zijn voorganger. Hij is veel minder gekant tegen Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever en denkt erover de Amerikaanse ambassade te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem.

 

Hoe moeten we daar in Nederland tegenaan kijken en hoe moeten we erop reageren? Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur alle reden onze blik weer eens op het beloofde land te richten.

 

Vandaag laten we christelijke politici aan het woord. Onder leiding van Wilfred Scholten gaan Raymond Knops (CDA), Joël Voordewind (ChristenUnie) en predikant Henri Veldhuis (The Rights Forum) in debat. Hebben christelijke politici een common ground in hun visie op dit conflict? Sommigen lijken de bijbel als leidraad te gebruiken. Ze spreken van Judea en Samaria, en vinden dat Israël het recht heeft die gebieden te koloniseren of zelfs te annexeren. Anderen nemen juist VN-resoluties als leidraad, en willen dat Israël zich daaraan houdt.

 

De bijeenkomst wordt georganiseerd door De Nieuwe Liefde en The Rights Forum

 

Waar? De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam, tel. 020 589 1680, info@denieuweliefde.com

 

Wanneer? 1 maart 2017, 20.00 uur

 

Entree: € 10,00 (€ 7,50 met CJP, studenten- of stadspas)

 

Meer informatie: klik hier

De Nieuwe Liefde