Vredesduif met olijftak in snavel.

Palestijnse kinderen

16-3-2018 Acht Nederlandse organisaties, verenigd in de Palestijnse Kinderrechten Coalitie, zijn een campagne gestart waarmee aandacht wordt gevraagd voor het lot van Palestijnse kinderen onder IsraŽlische bezetting. In een petitie wordt de Nederlandse regering opgeroepen om IsraŽl aan te spreken op zijn schendingen van het VN-Kinderrechtenverdrag. De petitie is inmiddels bij na 3.000 keer ondertekend.

 

De organisaties (Defence for Children, Een Ander Joods Geluid, gate48, Kairos Sabeel, Palestine Link, Tadamun, The Rights Forum, War Child) wijzen op de zaak tegen de inmiddels 17-jarige Palestijnse Ahed Tamimi als voorbeeld van de rechteloosheid waaraan Palestijnse kinderen van 11 tot 17 jaar zijn onderworpen, daarbij blootgesteld aan uiteenlopende vormen van psychisch en fysiek geweld.

Bijna tienduizend Palestijnse kinderen werden sinds het jaar 2000 voor IsraŽlische militaire rechtbanken gebracht. IsraŽl is het enige land ter wereld waar deze praktijk systematisch wordt toegepast.

In februari stemde de Tweede Kamer tegen een motie die de regering opriep zich uit te spreken voor de vrijlating van Ahed Tamimi en andere kindgevangenen. Om die reden spreken de acht organisaties de regering nu direct aan.

16-3-2018