Vredesduif met olijftak in snavel.

Stamp geen Palestijn fijn!

10-7-2019 Op 8 juni voerde BDS-Nederland actie in Utrecht bij de Albert Heijn onder het motto: "Stamp geen Palestijn fijn!". De schappen liggen weer vol met aardappels uit Isral, althans volgens het label. Ze wezen de klanten van Albert Heijn en andere passanten op het probleem met dat label, namelijk dat deze aardappelen veelal afkomstig zijn uit de illegale nederzettingen in Palestina.

 

Ze zijn gebouwd op gestolen grond, gebruiken gestolen water, hebben eigen gescheiden wegen, scholen, en een Israelisch rechtstelsel. Ze hebben een 'aparte' status, te midden van twee miljoen Palestijnen.

Het gaat niet alleen om aardappels. Ook om granaatappels, dadels, mango's, paprika's, mandarijnen, druiven, kruiden, wijn, cosmetica, plastic meubelen. De wet zegt dat het land van herkomst correct vermeld moet worden. Toch zie je in plaats van de echte herkomst altijd 'Israel' op die producten staan. Omdat Israel fraudeert. In Nederland valt niet meer te achterhalen wat wr vandaan komt. De consument wordt zo misleid.

Bron: docP