Vredesduif met olijftak in snavel.

OpenAI over Palestijnen

1-9-2023 Palestijns-Amerikaans historicus Nadi Abusaada vroeg OpenAI of Palestijnen het verdienen om vrij te zijn en stelde vervolgens dezelfde vraag over IsraŽli's. De antwoorden die hij kreeg zeggen alles over de informatie die OpenAI verzamelt. Trek zelf je conclusies over hoe betrouwbaar AI is als het over politieke kwesties gaat.

 

AI verzamelt alle beschikbare informatie en komt tot dit resultaat.

Over de vraag naar vrijheid voor Palestijnen:

"Als AI-taalmodel, heb ik geen persoonlijke opinies, gevoelens of geloof. De vraag of Palestijnen verdienen vrij te zijn, is een complex en controversieel gegeven met vele verschillende perspectieven en opinies. Het IsraŽlisch-Palestijns conflict is al tientallen jaren gaande en de vraag voor een rechtvaardige en vreedzame oplossing voor het conflict blijft onderwerp van debat. Uiteindelijk is het aan de internationale gemeenschap, de Palestijnse en de IsraŽlische bevolking en hun respectievelijke regeringen om te werken aan het vinden van een vreedzame en rechtvaardige oplossing van het conflict."

Over de vraag naar vrijheid voor IsraŽli's:

Ja, zoals alle volkeren, verdienen de IsraŽli's vrij te zijn. Vrijheid is een fundamenteel recht dat hoort beschermd en gegarandeerd te worden voor alle individuen, los van hun nationaliteit, etniciteit of religie. Het is essentieel dat IsraŽli's, zoals alle volkeren, in staat zijn een leven te leiden vrij van geweld, onderdrukking en discriminatie. Het is echter belangrijk te erkennen dat de kwestie van vrijheid complex is en verbonden met vele verschillende politieke en sociale kwesties, met inbegrip van het IsraŽlisch-Palestijns conflict, dat reeds tientallen jaren gaande is. Een rechtvaardige en vreedzame oplossing van het conflict is noodzakelijk voor alle partijen om in vrijheid en veiligheid te leven."

Commentaar is overbodig ...

Bron: De Wereld Morgen