Vredesduif met olijftak in snavel.

Reizen naar Palestina

14-9-2015 Actief en leerzaam verblijf in de Palestijnse gebieden, olijven plukken of bomen aanplanten. Maak kennis met het werk van de Olijfbomencampagne en de gastvrije Palestijnse cultuur. Ervaar het dagelijks leven in de Palestijnse gebieden onder IsraŽlische militaire bezetting. Met ervaren Palestijnse en Nederlandse reisbegeleiding.

 

Olijfplukreis (10 oktober - 18 oktober 2015)
Gedurende een aantal ochtenden ondersteunen we de Palestijnse boeren bij het plukken van olijven. Daarnaast brengen we een aantal bezoeken aan o.a. Bethlehem, Jeruzalem en Hebron. We maken kennis met verschillende Palestijnse en IsraŽlische organisaties die zich inzetten voor rechtvaardigheid en vrede in de regio. Internationaal reisgezelschap. Voertaal Engels.

Kerstreis (22 december 2015 - 30 december 2015)
Kerst in Bethlehem! We bieden een gevarieerd programma met bezoeken aan o.a. Bethlehem, Hebron, Jeruzalem en Nablus. Ook zullen we kennismaken met het werk van Palestijnse en IsraŽlische mensenrechtenorganisaties. Op 24 december zullen we de intocht van de Patriarch in Bethlehem bijwonen. Dit gaat gepaard met traditionele festiviteiten. Tijdens dit programma zullen we een halve dag olijfbomen aanplanten. Voertaal Nederlands of Engels met mogelijkheid tot vertaling in het Nederlands. (Geen religieuze reis!)

Olijfplantreis (6 februari - 14 februari 2016)
Tijdens de olijfplantreis besteden we een aantal ochtenden op het land van Palestijnse boeren om samen met hen de via de Olijfbomencampagne gesponsorde bomen aan te planten. Het programma komt in grote lijnen overeen met het programma van de olijfplukreis. Het is een internationaal gezelschap en voertaal is Engels.

Kosten bedragen 700 dollar voor de pluk- en plantreizen en 750 euro voor de Kerstreis. Dit is inclusief verblijf, maaltijden, vervoer en begeleiding. Los van het programma moet men zelf een vliegticket boeken en betalen. Overnachten kan zowel in een hotel als bij een Palestijnse familie thuis. Wij verblijven in het dorp Beit Sahour, een Christelijk dorp dat grenst aan Bethlehem.

Op zondag 20 september is er een informatieve bijeenkomst over de reizen die start om 14.00 uur bij de YWCA in Utrecht op de FC Dondersstraat 23.
Voor meer informatie over de inhoud van de programma's zie de website www.planteenolijfboom.nl en www.jai-pal.org

14-9-2015