Vredesduif met olijftak in snavel.

Ultra rechts slecht voor vrede

16-8-2010 Het Humanistisch Vredesberaad is uiterst bezorgd over de ontwikkelingen in de kabinetsvorming in Nederland. De verkiezings- en nieuwe standpunten van VVD, CDA en PVV kunnen een redelijk evenwichtige samenleving zoals de Nederlandse, danig ontwrichten en internationaal de vrede bedreigen.

 

Nationaal zal gevreesd moeten worden dat de anti moslim agenda conflicten zal veroorzaken. Horizontale ongelijkheid, bevorderen van een maatschappelijke tweedeling en haat zaaien zijn wetenschappelijk aangetoonde oorzaken voor geweldsconflicten*. Een stijging van racistisch geweld*, discriminatie en zelfs armoede zullen voor steeds meer mensen een werkelijkheid worden.

Internationaal zal het te verwachten pro IsraŽl beleid, het wapenbeleid en de daling van ontwikkelingshulp de vrede en bescherming van mensenrechten niet bevorderen.

Voorts blijft de vraag in hoeverre Nederland zich nog met enig respect rechtstaat mag noemen als een verdachte van haat zaaien en discriminatie, deelnemer en meevormer van een kabinet wordt. De grote woorden over de president van Suriname klinken dan erg hol.

Het Humanistisch Vredesberaad roept iedereen op om alert te zijn en een tegengeluid te laten horen.

Zie ook: www.facebook.com/Geen.regering.met.PVV

*(bronnen: ISS, microconflict.eu, Moors e.a., Donselaar)+

Bron: HVB, augustus 2010