Vredesduif met olijftak in snavel.

Funk the War! SDS leeft nog

12-2-2010 Students for Democratic Society, een legende uit de jaren ’60, uit de tijd van de burgerrechten, is nog steeds niet verdwenen. Zij roepen nu op tot actie tegen de oorlog.

 

Met de onvertaalbare leuze Funk the war houden ze regelmatig dansdemonstraties met blank en zwart tegen de oorlog in Afghanistan en tegen Irak. Ze houden scholingsbijeenkomsten voor zwarten tegen de nog steeds durende onderdrukking. Zij protesteren tegen de media en de manipulaties daarvan, als oproepen eventjes niet tot resultaten leiden. Zij zetten legerwervers onder de verf.
Op 19 maart, de zevende verjaardag van de oorlog tegen Irak roepen ze tot een studentenopstand op tegen de War on Terror met de leuze: “geld voor onderwijs, niet voor oorlog en bezetting”.

Hieronder twee pamfletten.

Oproep tot actie, maak je los van die slechte romantiek!
Studentenmacht tegen Obama’s recessierijk!
Obama liet ons zingen als Lady Gaga: “ik wil je liefde en al je minnewraak.” Duizenden jongeren die tegen de oorlog waren werden verliefd op Obama en lieten alles vallen om zijn campagne te steunen. Hij verleidde ons met beloften van hoop en verandering van het wanbeleid van Bush, en met dat al weigerde hij zijn lusten naar de War on Terror op te geven.
We zijn al een tijdje samen gegaan en Obama blijft de War on Terror in het Midden Oosten en Azië maar uitbreiden. Hij maakt misbruik van een record werkloosheid onder de jeugd en hemelhoge collegegelden om de jeugd in een oorlog te slepen waarvan we niets hebben te winnen. Nooit hebben meer soldaten die in de val van de War on Terror zijn gelopen zelfmoord gepleegd. Obama, “Baby you’re sick”.
!8 maart is de zevende verjaardag van de inval van de VS in Irak en de bezetting gaat maar door. Het is tijd om de oorlog te Funken, steek het bed in brand, en maak je los van die slechte sex!
“Loop, loop maar catwalker en laat je benen zien!” SDS Washington roept op tot een massale danspartij van de studentenmacht tegen de staat om in de straten van de hoofdstad de politiek-industriële oorlogsmachine te verstoren. Wij weigeren nog een oorlogsjaar in Irak toe te laten en te gedogen dat de oorlog over onze jeugd komt zonder verzet. Kom bij ons in de straten en help ons in 2010 een niet te stuiten anti-oorlogsbeweging van de jeugd en de studenten op te bouwen.

Wat is dit voor slechte sex? Obama’s recessiestaat en de rest van ons

(Het lied van Lady Gaga Bad Romance, is een feministische protestkritiek op het relatie met de platenindustrie die haar excessievelijk misbruikt. Het lied gaat in het algemeen over de relaties van jonge mensen met de directies van grote bedrijven en de politici die ons uitbuiten en ons misbruiken.)

In 2008 verleidde Obama de wereld met “hoop” en beloften van schoon schip met het wanbeleid van Bush. Nu zet Obama 30.000 soldaten en meer van 50.000 bedrijfshuurlingen op het veld om de stormloop op Afgfhanistan en Pakistan uit te breiden. Meer dan 130.000 soldaten en 130.000 huurlingen blijven in irak. Zonder muiterij in de troepen en de druk van massaal verzet in het moederland is Obama’s woord over een exitstrategie even veel waard als zijn belofte om Guantanamo op 22 januari te sluiten, namelijk niets.
In 2003 bombardeerde Bush zijn weg naar irak, hij liet scholen en bibliotheken verbranden terwijl soldaten de oliewinning veilig stelden. Hij bezette Irak en Afghanistan zo lang dat het leger grote verloven introk om de soldaten te dwingen langer dan hun contractafspraak te werken. Het oorlogsbudget maakte het land bankroet, Jonge mensen werden thuis en op het slagveld het hardst getroffen. Al slechter wordende public schools werden verwaarloosd terwijl collegegelden huizenhoog de lucht in gingen en banen verdwenen. Veel jongeren gingen het leger in voor collegeld en training voor baantjes om enkel maar te worden vastgezet en getraumatiseerd te raken door de verschrikkingen van de oorlog. Nu is het de oorlog van Obama en er is weinig veranderd.
Zeker Obama is de erfgenaam van een kapotte economie en de War on Terror. Maar hij heeft zijn gezicht afgewend van de verandering waarvoor hij zo veel mensen heeft overgehaald om erin te geloven.
Obama gaat door met het beleid van Bush voor het grondstoffenimperialisme in het Midden Oosten en Centraal Azië, en geeft daarmee steun aan de ergste vervuilers, terwijl zij de jeugd van de wereld een toekomst van eindeloze oorlogen en klimaatchaos indrijven. Het oorlogsbudget van $708 miljard is genoeg om voor het hele land vrij universitair onderwijs te bekostigen of om de aanpassing van het Zuidelijk halfrond aan de klimaatcrisis te financieren: de droogte in Afrika onder de Sahara, dreigingen van orkanen à la Katrina in Oceanië. De militaire industrie, fossiele brandstofmaatschappijen en bankiers leven in weelde terwijl de rest van ons lijden onder de ergste recessie sedert de 1930-er jaren.
De recessie vernietigt de vooruitzichten van jongeren en militaire ronselaars waren als gieren rond. In de VS is de jongerenwerkloosheid op een recordhoogte van 50%, met tweemaal zoveel zwarte als witte jongeren zonder baan. Werkloosheid betekent een racistische razzia. Zo en niet anders halen de ronselaars meer dan hun quota voor de eerste keer na de Vietnamoorlog. De enige keer dat ze dicht bij het getal van vandaag kwamen was tijdens de recessie van de vroege tachtiger jaren.+

Bron: www.dc-sds.org