Vredesduif met olijftak in snavel.

Air Traffic Control Centre

27-2-2012 Op zaterdag 25 februari fietsten twintig Gentenaars naar de militaire basis in Semmerzake. Ze klaagden er met een symbolische actie de rol die het Air Traffic Control Centre (ATCC) speelt in de oorlogen in LibiŽ en Afghanistan aan.

 

De fietsers werden in Semmerzake opgewacht door enkele Semmerzakenaren die hun actie ondersteunen. Samen huldigden ze tijdens een symbolische ceremonie de stedenband tussen Semmerzake en Kaboel in.

"Want er is wel degelijk een band tussen het Oost-Vlaamse dorp en de hoofdstad van Afghanistan", zegt Marian Coppieters uit Gent. "De luchtverkeersleiders van het ATCC begeleiden de F16's die op weg zijn naar LibiŽ of Afghanistan. Die bommenwerpers die hier opstijgen, maken ver weg burgerslachtoffers", zegt Coppieters. "We willen niet dat oorlog wordt voorbereid en gevoerd vanuit onze achtertuin."

Deze actie past in het kader van 'Operation NATO Game Over' van Vredesactie. Met die campagne probeert Vredesactie in de aanloop naar de NAVO-top op 20 en 21 mei in Chicago het debat over de NAVO aan te wakkeren.+

Bron: www.dewereldmorgen.be, 26-2-2012