Vredesduif met olijftak in snavel.

Songs of peace

24-5-2013 Het kan Utrecht niet ontgaan zijn: De "Vrede van Utrecht 1713" wordt imposant gevierd. De Vereniging "Kerk en Vrede" levert daar een inhoudelijke bijdrage aan met een Korenfestival door 8 Utrechtse koren. De geweldige mezzo-sopraan Tania Kross levert een belangrijk aandeel.

 

logo

De variatie is levensgroot.
- Vocaal Theologen Ensemble met kinderkoor Oud-Katholieke Kerk o.l.v. Hanna Rijken
- Oud-Katholieke Schola cantorum o.l.v. Piet van der Steen
- Zangria o.l.v. Paul Krijnen; - Pianist: Arthur Bouma
- Geertecantorij o.l.v. Gonny van der Maten
- Silocantorij o.l.v. Peter Spreeuwers; pianist: Nico Lok
- Utrechts Vocaal Ensemble o.l.v. Jeroen Spitteler
- Steegzangers o.l.v. Paul Krijnen
- Malaika o.l.v. Anne Jansen

 

Tania Kross komt met liederen uit het circuit van de Slavernijherdenking. Heel speciaal en heftig, mag je wel zeggen. Er worden teksten gezongen uit een speciale bundel Vredesliederen ("En alle angst voorbij") die Kerk en Vrede uit heeft gegeven. En elk koor brengt ook uit eigen repertoire liederen rond het thema Vrede.
De koren zingen apart. Maar er is ook een geweldige apotheose. De Wereldpremičre van de nieuwe compositie van Aart de Kort. Speciaal voor dit festival: Voor koren, solist, gemeente, orgel, piano. Over het vredeslied "Reik elkaar de vrede in de hand".

 

Het korenfestival is op 21 Juni van 17.00 tot 21.45; in de Dom te Utrecht; het is de opening van de Kerkennacht, die dan vervolgt met de "Preek van de Leek".

Kom binnen lopen.

 

Meer info

Bron: Kerk en Vrede