Vredesduif met olijftak in snavel.

Stop EADS, stop kernwapens

23-4-2013 Op woensdag 29 mei organiseert de Campagne tegen Wapenhandel een protestactie bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de European Aeronautic Defense and Space Company (EADS) in Amsterdam.
EADS produceert voor de Franse krijgsmacht raketten voor een nieuwe generatie kernwapens. Daarmee levert het bedrijf een forse bijdrage aan de voortdurende dreiging van nucleaire massamoord.

 

Daarnaast maakt EADS als een van de grootste wapengiganten van Europa onder andere gevechtsvliegtuigen, militaire helikopters, raketten, en drones (onbemande vliegtuigen).†† EADS verkoopt zijn wapens aan onder meer India, Pakistan, Colombia, Saoedi-ArabiŽ, Thailand en Egypte en aan alle NAVO-landen.

De investeringen voor deze (kern)wapenproductie komen van beleggers, zoals pensioenfondsen.† Het gaat hierbij ondermeer om vier van de vijf grootste Nederlandse pensioenen: het ABP, het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouw (BPF Bouw), het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) en het Pensioenfonds van de Metalektro (PME).

Wij vinden dat er geen wapens geleverd mogen worden aan dictators en aan regimes die mensenrechten schenden. Ook vinden we dat kernwapens moeten worden afgeschaft, en dat er zeker geen nieuwe kernwapens gemaakt mogen worden. Daarom willen we EADS en alle aandeelhouders net als voorgaande jaren laten horen en zien wat we hiervan vinden. De protestactie is dit jaar op 29 mei van 13:30 tot 15:00 uur met spandoeken, stoepkrijt, zang en muziek. Geen moment om te missen dus!

Protestactie bij aandeelhoudersvergadering EADS Woensdag 29 mei, 13:30-15:00 uur Hotel Okura, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam.

www.stopeads.nl

Zie ook het aankondigingsfilmpje op: http://www.youtube.com/watch?v=v4-AG6eMe4g

Zin om erbij te zijn>? Schrijf je dan in op de facebook evenementen pagina: https://www.facebook.com/events/574640112560297/

Bron: www.stopeads.nl