Vredesduif met olijftak in snavel.

Stop de bombardementen

24-2-2016 Nederland voert al anderhalf jaar bombardementen uit op IS in Irak. Onlangs heeft de Nederlandse regering besloten om ook in SyriŽ luchtaanvallen uit te voeren. Zij hoopt hiermee het conflict met IS spoedig te beŽindigen. Bombardementen zijn echter een voedingsbodem voor terrorisme gebleken. Oorlog is nooit een oplossing geweest. Vroeger niet, nu niet, nooit niet. Kom samen in verzet voor vrede!

 

Door de bombardementen worden onschuldige mensen getroffen. De belofte van vrijheid en vrede blijkt een loze kreet te zijn. Het is een nieuwe manier om de Westerse invloed in het Midden-Oosten te behouden. Irak ligt in puin na een brutale oorlog. De vrijheid en vrede is daar uitgebleven. De misŤre, ontstaan door de combinatie van oorlogsvoering en internationale politiek vanuit het westen, is een van de belangrijkste redenen voor het ontstaan van IS.

Ga 28 februari de straat op om te laten zien dat jij tegen de westerse oorlogsvoering bent. Laat zien dat jij een langdurige oplossing wil. Een oplossing die niet zal leiden tot nieuwe generatie terroristen. Wat wij willen is simpel: geen bommen, maar werkbare, goed doordachte oplossingen. Wij willen dat lokaal de strijd tegen dictators wordt gesteund: niet militair, maar economisch en politiek. Samen tegen oorlog; samen tegen het fascisme van ISIS. samen in verzet voor vrede.

28 februari 2016 17:00 - De Dokwerker - Jonas DaniŽl Meijerplein - Amsterdam

Supporting Organizations:
In Verzet voor Vrede
ROOD Amsterdam
Antikapitalistische Tandartsen Amsterdam
De Nieuwe Universiteit - voor een democratische universiteit
Het Spinhuis
AFA Eindhoven
Autonomen Amersfoort
AFA Tilburg
Georganiseerde Weldaad

24-2-2016