Vredesduif met olijftak in snavel.

Ahed Tamimi

14-6-2018 De intussen 17-jarige Palestijnse Ahed Tamimi zit momenteel een gevangenisstraf van 8 maanden uit voor het geven van een klap aan een IsraŽlische soldaat op haar families grondgebied afgelopen jaar. Dit gebeurde nadat IsraŽlische soldaten haar neef in het gezicht hadden geschoten. Aheds vader reflecteert op alles wat er gebeurd is.

 

Bassem Tamimi, de vader van Ahed Tamimi, vertelt op 4 mei 2018 in zijn bezette woonplaats Nabi Saleh het volgende in een interview met activisten van International Solidarity Movement: "Ik denk dat ze IsraŽlische soldaten, red. meer dan 300 keer mijn huis zijn binnengevallen. Ze namen mijn elektronische apparatuur meerdere keren mee. Ze braken mijn ramen meerdere keren. Ze beschoten de meeste van mijn kinderen meerdere keren. Mijn zoon is twee keer gearresteerd. Mijn vrouw is vijf keer gearresteerd. Ik was negen keer gearresteerd. Ik ben mishandeld en tijdelijk verlamd geweest. Mijn vrouw is in haar been geschoten, twee jaar kon ze niet stappen. Mijn huis staat onder een vernietigingsbevel. Na dit alles vroeg iemand waarom Ahed een soldaat een klap heeft gegeven? Ze moet een soldaat een klap geven. Soms heb ik het gevoel dat er een drievoudige standaard of meer bestaat als het gaat om het dealen met de Palestijnse kwestie."

Deze bijdrage is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 2.0 BelgiŽ licentie

Bron: De Wereld Morgen