Vredesduif met olijftak in snavel.

De kracht van verbeelding

8-9-2017 In de Vredesweek organiseert het Museum voor Vrede en Geweldloosheid een speciale gelegenheidstentoonstelling. Deze tentoonstelling bestaat uit werk van kunstenaars die zich door het thema van de Vredesweek "De kracht van verbeelding" hebben laten inspireren.

 

Het eerste gedeelte van de tentoonstelling bestaat uit twee foto's met duiven, encaustic art, gedichten, schilderijen en ander werk van de lokale kunstenaars Rob Haster, Gonnie Rond, Irma Smit, Nicole Jansen en Marrianne Waalwijk. Laatsgenoemde bracht de kunstwerken bijeen.

Het tweede gedeelte van de tentoonstelling gaat in op de combinatie kunstenaar - vredesactivist. Hier is te zien: een reproductie van Picasso; communist en pacifist, een affiche van Frank Masereel; bij zijn werk staan sociale wantoestanden centraal en hij heeft een anti-oorlogsalbum uitgegeven, een gedicht van Clara de Jong; feministe en geŽngageerd kunstenaar en een schilderij van Piet van Middelaar; theoloog en geestelijk verzorger.

De tentoonstelling is te zien van 16 september t/m 24 september 2017 in het Museum voor Vrede en Geweldloosheid, Turfmarkt 30, 2801 HA Gouda. Open: di-vr 10-17 uur, za 12-17 uur. Meer info: www.vredesmuseum.nl

8-9-2017