Vredesduif met olijftak in snavel.

A picture for peace

7-11-2012 Tot 26 november is in Den Haag de tentoonstelling 'A picture for peace' te zien. Ze toont de beste 11 foto's uit een door UNOY Peacemakers wereldwijd onder jongeren gehouden fotocompetitie. Alle foto's hebben een door de makers geschreven begeleidende tekst.

 

beeldmerk fotocompetitieHet United Network of Young Peacemakers is een overkoepelende organisatie van jongeren die willen werken aan vrede. Er zijn jongerenorganisaties van over heel de wereld bij aangesloten. De fotocompetitie schreven ze uit ter gelegenheid van Internationale Vredesdag 2012.

 

De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met het, eveneens in Den Haag gevestigde, The International Network of Museums for Peace en zal dan ook te zien zijn in vredesmusea over de hele wereld. Het idee voor de tentoonstelling kwam van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid, dat ook assistentie verleende bij de praktische uitvoering.

 

De tentoonstelling is te zien in het Bertha von Suttner Building, Laan van Meerdervoort 70, 2517 AN Den Haag. Aangezien dit gebouw niet vrij toegankelijk is, is aanmelding vooraf noodzakelijk. Belt u hiervoor 070-345.02.02 of mail naar secretariat@inmp.net

 

De tentoonstelling is ook te zien op de website van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid.

7-11-2012