Vredesduif met olijftak in snavel.

Laat me mezelf zijn

23-10-2015 Door samenwerking van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid, het Verzetsmuseum Zuid-Holland en de Anne Frank Stichting is de tentoonstelling 'Laat me mezelf zijn - Het levensverhaal van Anne Frank' te zien in Gouda. De tentoonstelling gaat over identiteit en discriminatie, toen en nu.

 

'Laat me mezelf zijn' vertelt het levensverhaal van Anne Frank, een van de anderhalf miljoen joodse kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoord werden. Alleen omdat ze joods waren. Inmiddels is het ruim 70 jaar later. De tijden zijn veranderd, en de verschillen met toen zijn groot. Maar discriminatie en uitsluiting zijn nog altijd niet verdwenen. Dagelijks vechten jongeren tegen vooroordelen, overal ter wereld. De expositie vertelt ook hn verhaal. Bsra, Dylan, Batja, Jim, Michiel en Kim zijn jongeren van nu die openhartig praten over zichzelf, en de manier waarop ze omgaan met vooroordelen en discriminatie.

Deze, vooral op jongeren gerichte, tentoonstelling is 4 t/m 28 november te zien op het adres Turfmarkt 30 te Gouda, waar het Verzetsmuseum en het Vredesmuseum twee musea onder n dak vormen.

Open: di t/m vr 10-17 uur; za 12-17 uur.

Gratis rondleidingen voor scholen.

Bron: Museum voor Vrede en Geweldloosheid