Vredesduif met olijftak in snavel.

Podcasts veiligheidsbeleid

30-10-2019 Nog meer dan voorheen is duidelijk dat het huidige veiligheidsbeleid niet werkt. In een serie podcasts gaat Benjamin van Stop Wapenhandel uitzoeken wat er fout gaat en of het anders kan. Wil je mee praten en denken over het onderwerp van een podcast, kom dan naar de aansluitende meet-up.

 

Podcast 1 - Dubbel verdienen: wapenexport en grensbewaking. Een gesprek met Linda Polman, auteur van "Niemand wil ze hebben" over vluchtelingenbeleid sinds 1938.
Luister de podcast op www.stopwapenhandel.org
Meet-up 10 november Barricade /ACU Utrecht, Voorstraat 71, aanvang 17.00 uur.
Mark Akkerman (Stop Wapenhandel) presenteert zijn nieuwe rapport 'The Business of Building Walls'. Anne Dekker (Sea-Watch) vertelt over de tragedie die zich afspeelt op de Middellandse Zee. Een nieuwkomer zal zijn persoonlijke ervaringen met de gemilitariseerde Europese grenzen delen.

 

Podcast 2 - (online 14 november) De wapenlobby en de militarisering van de Europese Unie. Een gesprek met Bram Vranken, auteur van "Beveilig de winst. Hoe de wapenindustrie het Europees defensiebeleid kaapt".
Meet-up 22 november Cafe Utopie i.s.m. Haagse Mug, Den Haag, Waldeck Pyrmontkade 116, aanvang 19.30 uur. Bram Vranken (Vredesaktie) vertelt over onderzoek en actie en de lobby van de Europese wapenindustrie in Brussel. Benjamin Baars (Stop Wapenhandel) over het Europees Defensiefonds

 

Podcast 3 - (online 26 november) Oorlog tegen klimaat. De krijgsmacht als gewapende arm van de fossiele industrie. Een gesprek met Wendela de Vries, auteur van "Fossiele oorlogen, wapenhandel en klimaatverandering"
Meet-up vrijdag 6 december Pakhuis de Zwijger Amsterdam, Piet Heinkade 179, aanvang 20.00 uur.

 

Podcast 4 - (online januari 2020) Oorlog zonder grenzen. Westerse interventies als voedingsbodem voor conflict en terrorisme. Een gesprek met Ludo de Brabander, auteur van "Oorlog zonder grenzen" Meet-up: NNB

 

30-10-2019