Vredesduif met olijftak in snavel.

Bestrijd het militaire virus

17-5-2010 In Alicante werd de schooljeugd politseling opgeschrikt door een medisch team, dat waarschuwde voor een ernstige bedreiging van de volksgezondheid.

 

Het gebeurde op woensdag 12 mei op de beroepenmarkt voor scholieren Educ@empleya in het Vakantiecentrum Torrelano. Bij al die aantrekkelijke keuzemogelijkheden was daar natuurlijk ook een stand van het leger met echte soldaatjes in uniform, die wilden werven. Maar dit jaar liep het een beetje anders. Personen in witte jassen met een stofmasker voor met op het eerste gezicht op r÷ntgenfoto lijkende afbeeldingen kwamen waarschuwen tegen een ernstige besmettelijke ziekte: het militaire virus en gingen naast de voorlichtingsstand van het leger staan.

Na een half uur kwamen daar nog meer geŘniformeerde lieden, namelijk van de politie, die hen met vriendelijke drang verwijderde. Dus gingen zij vˇˇr het gebouw hun waarschuwingen uitdelen. Daar hielden zij het een half uur vol, ondersteund door een massa scholieren. De politie verdreef ze ook daar, maar al flyerend hebben ze een grote hoeveelheid jongeren bereikt. De actie werd georganiseerd door Maulets Alicant en de Antimiltaristische groepTortuga.+

War Resisters International: www.wri-irg.org/node/10122