Vredesduif met olijftak in snavel.

Libische vluchtelingen

13-10-2014 LibiŽ is een van de voorbeelden van landen waar oorlog en verwoesting het beeld vormen. Maar waarvan Nederland vindt dat mensen er gewoon naar toe terug kunnen. LibiŽrs die een status hadden, wordt deze afgenomen. Mensen die asiel aanvragen, worden afgewezen. En dat terwijl er niet eens een vliegveld is om naar terug te gaan, omdat het verwoest is.

 

150.000 buitenlanders zijn het land uitgevlucht (waaronder de Nederlanders). In het officiele reisadvies lezen we: 'Reis niet naar LibiŽ. Als u in LibiŽ verblijft, verlaat het land. (...) De Nederlandse ambassade in Tripoli is sinds 29 juli 2014 tijdelijk gesloten vanwege de slechte veiligheidssituatie. (...) Geweld richt zich zowel tegen LibiŽrs als tegen buitenlanders. (...) In LibiŽ geldt een hoge dreiging van terroristisch geweld'...

Tevens vluchtten 100.000 LibiŽrs uit hun huizen. Extreme Islamistische groepen hebben de macht gegrepen en bevechten elkaar. Er wordt geplunderd en gemoord en op de meest gruwelijke manier worden mensen om het leven gebracht. Human Right Watch spreekt over misdaden tegen de mensheid of zelfs oorlogsmisdaden.

Vreemd genoeg horen wij hierover haast niks in onze media. Heeft dat wellicht iets te maken met het feit dat de wapens waar de Islamisten mee vechten van ons afkomstig zijn?

De groep LibiŽrs van Wij Zijn Hier wil deze mediastilte doorbreken. Lees, bekijk en deel onderstaande informatie en steun hen tijdens de demonstratie op woensdag 29 oktober in Den Haag! (meer info volgt)

Het is een duidelijk voorbeeld van het gat in het Nederlandse asielbeleid. Mensen die niet terug kunnen naar hun land, worden op straat gezet! Wij roepen Nederland op hun verantwoordelijkheid op het vlak van internationale mensenrechten te nemen.

13-10-2014