Vredesduif met olijftak in snavel.

Manifestatie en fietstocht

14-9-2021 Op 25 september organiseert een aantal vredesorganisaties een manifestatie bij vliegbasis Volkel. De manifestatie is gericht tegen de kernwapens daar. Om 11 uur wordt begonnen met de ontvangst van internationale fietsers uit Duitsland. Er zal een rondje om de basis worden gefietst. Verder zijn er sprekers en muziek.

 

Affiche demonstratie Volkel 2021

De organisatoren schrijven:

 

Op zaterdag 25 september komen we in actie tegen de Amerikaanse kernbommen in Nederland! Op de vliegbasis Volkel liggen zo'n twintig Amerikaanse kernwapens opgeslagen. Naar verwachting zullen deze in 2022 worden vervangen door geavanceerdere wapens. Deze nieuwe bommen beschikken over nieuwe technische mogelijkheden waarmee het risico dat deze worden gebruikt wordt vergroot, met rampzalige gevolgen voor mens en milieu. Daarom voeren we actie tegen (nieuwe) kernwapens in Nederland.

 

De actie gaat om 11:00 van start. Dan zal een groep internationale fietsers uit Büchel aankomen bij de hoofdpoort van de vliegbasis. Hier worden ze ontvangen door leden van onder andere PAX, de SP, WILPF, Tribunaal voor de Vrede, het Jeanette Noëlhuis, de Raad van de Kerken, Pugwash, Peace SOS en Vredesburo Eindhoven. Er zijn sprekers en muziek. Tussendoor zal er een protestrondje worden gefietst rondom de basis. Je bent van harte welkom je fiets mee te nemen om aan dit rondje deel te nemen. Voor de niet-fietsers is er een alternatief programma-onderdeel. De actie eindigt rond 13:00 met het ceremonieel uitzwaaien van de fietsers, die hun toch zullen voortzetten naar Kleine-Brogel (België).

 

Aanmelden

Bron: PAX