Vredesduif met olijftak in snavel.

De weg naar vrede in Europa

5-6-2024 Hoe bereiken we vrede in Europa? Via wapenleveringen aan Oekraïne? Via politieke onderhandelingen tussen Rusland en de VS? Op 27 juni geeft de Antwerpse hoogleraar internationale politiek Tom Sauer hierover een lezing in de Doopsgezinde Kerk in Den Haag. Aansluitend is er een debat met Fleur Ravensbergen, Paul van Hooft, Roel van Duijn en het publiek in de kerk. De toegang is gratis.

 

De weg naar vrede in Europa
Via welke weg moet er vrede komen in Europa, in het bijzonder in Oekraïne? Sinds de Russische inval in Oekraïne geven westerse politieke leiders brede steun om Rusland met wapens te verslaan. Anderen bepleiten juist dat regeringen zich moeten inspannen voor de-escalatie, diplomatie en herstel van stabiliteit en vrede. Kunnen de sterk verschillende stemmen in het debat tot meer onderling begrip komen?

 

Lezing en debat
De avond begint met een korte lezing door hoogleraar internationale politiek Tom Sauer van de Universiteit Antwerpen. Lees hier een interview van Tom Sauer met Lava.

 

Daarna geven
- Fleur Ravensbergen (onderhandelaar en oprichter Dialogue Advisory Group),
- Paul van Hooft (Senior Strategy Analyst, The Hague Centre for Strategic Studies) en
- Roel van Duijn (politiek activist),
allen prominente stemmen in het oorlogsdebat, hun visie. Het woord is ten slotte aan het publiek.

 

Wanneer?
Donderdag 27 juni 2024, 20.00 uur. Kerk open om 19.30 uur.

 

Waar?
Doopsgezinde Kerk, Paleisstraat 8, Den Haag.

 

Aanmelden
U kunt zich aanmelden op De Weg naar Vrede in Europa. De toegang is gratis.

 

Organisatie
Deze bijeenkomst is georganiseerd door een samenwerking van Kerk en Vrede, The Hague Peace Projects, de Vierde Golf en de Haagse Vredesbeurs.

 

5-6-2024