Vredesduif met olijftak in snavel.

Actie Nucleair Summit

12-2-2014 Op 24 maart komen honderden wereldleiders naar Den Haag om te spreken over de nucleaire veiligheid van de wereld. Wij maken ons daar ook zorgen over. B.v. over de kernwapens van Amerika die verstopt liggen in Nederland.
Op 24 maart willen wij ons dan ook tegenover deze wereldleiders uitspreken. Komt u ook? Maandag 24 maart, om 5 voor 12, Den Haag Centraal station!

 

Op 24 en 25 maart 2014 vindt in Den Haag de Nuclear Security Summit plaats. Tientallen wereldleiders - waaronder Poetin, Xi Jinping en Obama - vergezeld door duizenden delegatieleden en de voltallige wereldpers komen naar ons land. Onderwerp van gesprek is de nucleaire dreiging door terroristen en schurkenstaten. Voor het gemak vergeten de wereldleiders de nucleaire balk in eigen oog. Want nog steeds staan duizenden kernwapens op scherp. Nog steeds komen de landen met kernwapens, waaronder Nederland, hun verplichting volgens het Non Proliferatie Verdrag om te werken aan atomaire ontwapening niet na. Sterker nog, ALS WIJ ONZE STEM NIET VERHEFFEN, DAN WORDEN DE OUDE B61 BOMMEN DIE OP VLIEGBASIS VOLKEL EN ELDERS IN EUROPA LIGGEN, DE KOMENDE JAREN DOOR EEN NIEUWE GENERATIE 'SLIMME' KERNWAPENS VERVANGEN. Op 24 maart willen wij onze zorg hierover kenbaar maken aan de verzamelde wereldleiders door hen een brief aan te bieden.

Daartoe verzamelen we in de buurt van het Centraal Station. Kijk in maart op de website voor de precieze tijd & plek. Er is een kort programma en om vijf voor twaalf vertrekken we met de brief naar het World Forum waar deze nucleaire top wordt gehouden. We zullen misschien niet ver komen want de zone rondom het World Forum is n groot fort. Zelfs het luchtruim en snelwegen gaan dicht en er komt luchtverdediging langs de kust. Maar hoe zit het met de vrijheid van meningsuiting?Als we worden gesommeerd te stoppen, dan kunnen degenen die dat willen dat doen. Het is waardevol dat je er bent. Wie een stap verder wil zetten om zijn of haar intentie kracht bij te zetten, kan dat doen totdat aanhouding volgt. Ook dat is waardevol. Wij verzoeken een ieder die mee wil doen om niet te schreeuwen, schelden of duwen tegen de agenten en soldaten die ons mogelijk de weg versperren, niet te rennen of blokkeren, niet in te haken en niets te gooien, maar om rustig en vriendelijk te blijven: peace 4 all!

Deze mars voor vrede vindt plaats in het kader van de International Campaign for the Abolition of Nuclear Weapons. Meer info over deze specifieke aktie kunt u krijgen bij: www.noelhuis.nl

NB Dit is een actie in wording dus kijk af en toe en zeker voor u komt op de website voor het laatste nieuws.

Bron: Jeannette Nol Huis