Vredesduif met olijftak in snavel.

Ontmoetingdag vredesbeweging

21-4-2017 Op zaterdag 10 juni a.s. vindt in het Emmaentrum, Cremerstraat 245/247 Utrecht van 11 tot 17 uur de jaarlijkse Ontmoetingsdag van de vredesbeweging plaats, waarin zoveel mogelijk - graag alle! - mensen die actief zijn in de vredesbeweging weer met elkaar zullen praten. Thema is dit jaar 'inclusieve veiligheid'.

 

Ditmaal wordt de Ontmoetingsdag georganiseerd door het Haags Vredesplatform.

Doel van het beraad is dit jaar mobilisatie van de bevolking tegen de veiligheidsideologie van de Nederlandse regering en de Europese Unie, die in feite oorlogsverheerlijking en oorlogspropaganda is. Uitgangspunt is het Manifest inclusieve veiligheid, dat we met diverse samenwerkende vredesbewegingen hebben opgesteld. Maar een nota is niet voldoende: er moeten vervolgacties komen!,.

Daarom zijn alle belangstellenden uitgenodigd om mee te discussiŽren over de wegen waarlangs we tot die mobilisatie kunnen komen. Aan de vredesbewegingen zijn vragen gesteld om te zien of er concrete perspectieven zijn om tot een nieuwe beweging te komen. Maar tijdens de vergadering is er voldoende ruimte voor nog meer ideeŽn.

In de loop van de komende maanden zullen wij u documenten toesturen waarin u kunt zien wat er zoal ter sprake kan komen en wat wij denken dat zij zoal in beweging zou kunnen zetten, welke onderlinge contacten er kunnen worden gesmeed en hoe we onze beweging kunnen verbreden.

Zet de datum van 10 juni in uw agenda.

Voor meer informatie en aanmelding: jan.bervoets@casema.nl

21-4-2017