Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredesconcert Eindhoven

30-5-2014 Op 22 juni a.s. wordt er in Eindhoven een Vredesconcert gegeven door de Philips Harmonie en het Kempenkoor. Hoogtepunt is "The Armed Man" van Karl Jenkins, een anti-oorlogscompositie. Jenkins blikt in zijn werk terug op de meest oorlogszuchtige en destructieve eeuw uit de geschiedenis. Tegelijk wordt er hoop op een minder gewelddadige toekomst uitgezongen.

 

Tekst van het persbericht dat we ontvingen:

Graag willen we uw aandacht vestigen op een bijzonder concert: het Vredesconcert van Philips Harmonie en Kempenkoor op zondagmiddag 22 juni, 14:15 uur† in het Muziekgebouw te Eindhoven.

De Philips Harmonie en Kempenkoor zijn allebei muziekverenigingen die aan de top staan in de Nederlandse amateurmuziekwereld en zij hebben in dit concert hun krachten gebundeld.

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat Eindhoven werd bevrijd en honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon: een goed moment om eens stil te staan bij vrede en vrijheid. Dit Vredesconcert is hiervoor de ideale gelegenheid. Alle muziek tijdens dit concert heeft op een of andere manier te maken met oorlog, vrede en vrijheid. Het hoogtepunt is "The Armed Man" van Karl Jenkins, een anti-oorlogscompositie: een mis voor vrede, opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-oorlog. Jenkins blikt in zijn werk† terug op de meest oorlogszuchtige en destructieve eeuw uit de geschiedenis. Tegelijk wordt er hoop op een minder gewelddadige toekomst uitgezongen. Speciaal voor† dit muziekstuk is een film samengesteld die tegelijkertijd wordt vertoond.

Tevens vragen wij aandacht voor War Child. Deze stichting zet zich in voor een beter leven van 100.000-en kinderen wereldwijd, door ze te helpen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen. War Child creŽert een veilige omgeving waar ze weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele en vooral vreedzame toekomst kunnen opbouwen.

Kaarten kunt u reserveren bij Muziekgebouw, www.muziekgebouweindhoven.nl; tel 040-2442020

30-5-2014